Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Szaturnusz - Teszteld magad!

A Szaturnusz típus nagyon következetes és mindig tisztában van a céljaival, és a saját erőforrásaival is. Jól gazdálkodik az idejével és a pénzével, így kitartó munkával éri el a legjobb eredményeket. Ha van lehetőség az előrelépésre a munkahelyén, akkor megtalálja a módját, hogy miként emelkedhet ki a munkatársak közül.

A Szaturnusz típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol
 
 1.  A szabályokat jónak, és követendőnek tartod. Fontosnak érzed, hogy a világban való eligazodáshoz legyenek meghatározott keretek.
   
 2. Jobban szereted a megszokott munkakörülményeket, amikre előre számítani lehet, emiatt nem is változtatsz szívesen a megszokotton.
   
 3. Akkor érzed magad biztonságban, ha azzal foglalkozhatsz, amiben tényleg gyakorlatod van.
   
 4. A régi kollégákkal, sokkal jobban tudsz együtt dolgozni. Úgy érzed, őket már jól ismered, és nem kell új rigolyákat megtanulnod.
   
 5. Mindig van tartalék pénzed. Ezt a tulajdonságodat sokan irigylik, de
   
 6. Nem szereted, ha felborítják a napirendedet.
   
 7. Minden vágyad, hogy előléptessenek.
   
 8. Vezetőként is kiválóan megállod a helyedet.
   
 9. Mindig igyekszel praktikusan gondolkozni.
   
 10. Alapvetően bizalmatlan ember vagy.

Hajlamosít ezekre a tulajdonságokra, ha napjegyed, vagy ascendensed a Vízöntő jegyében található.

Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Nap >>
Szaturnusz >>

Lapozz tovább a teszt értékeléséhez!

Főnökként meglehetősen szigorú, nem kenyere a kedvesség és a lazaság sem. Úgy gondolja, hogy mindenki felelős a saját munkájáért, s megköveteli a maximális teljesítményt.

Módszerei között a határozottsága áll az első helyen. Mindenki tudja, hogy óriási emberi tartással rendelkezik, s vele nyíltan meg lehet tárgyalni a nézeteltéréseket is. Őszinték lehetünk vele, de tőle is a kíméletlen igazságot fogjuk hallani.

Elvárásait tekintve elsőrendű, hogy vegyük komolyan a feladatainkat. Fontos számára, hogy ne húzódozzunk, amikor túlóráról van szó, tudni szeretné, hogy fontos számunkra a munkánk.

Erőssége, hogy rendkívül határozott, és Ő maga is terhelhető, valóban részt vesz a munkában. Csak olyan dolgokat fog tőlünk megkövetelni, amelyek Ő is mindig betart. Nem él vissza a főnöki szerepével.

Gyenge pontja, hogy néha túlságosan „dobozos”, rugalmatlan. Akkor is ragaszkodik a bevált módszerekhez, ha sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani egy adott feladatot. Még az értelmetlen szabályok is fontosak számára.

Küldetése: az Ő feladata, hogy rendet tartson a munkahelyen, s ideális esetben értelmes határokat, kereteket jelöl ki. Nem szabad kíméletlen hajcsárrá válnia, hiszen így nem tudja megtartani a beosztottait. 


HarmoNet tipp: Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiáit tekintve az első helyen áll a hihetetlen munkabírása. Ő az, aki a legszorgalmasabban dolgozik, s ráadásul még csak nem is nyafog, ha túl sok terhet raknak a vállára.

Terhelhetősége kiváló. Arra is képes, hogy szünetek nélkül, evés és ivás nélkül húzza az igát. Ha igazán belelendül a munkájába, akkor gyakran meg is feledkezik a saját szükségleteiről

Erőssége,
hogy nagyon célszerűen és értelmesen tervez. Jól osztja be az idejét, erejét, s pontosan tudja, hogy mikor lesz kész a feladatokkal. Ha egyszer megígért valamit, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az úgy is lesz.

Gyengéje, hogy könnyen válhat örömtelenül robotoló emberré, s így elveszítheti a kreativitását. Nem nagyon tud mit kezdeni a váratlan eseményekkel sem, ezek inkább megzavarják.

Ezzel motiválható: az egyetlen, ami érdekli, hogy lassan, de biztosan előre juthasson a munkahelyi ranglétrán. Jó érzés számára, ha hasznos munkát végezhet, értelmet lát a feladataiban.

Ezzel elriasztható:
a zavaros, kiszámíthatatlan jövőkép nagyon feszültté teszi. Ha nem érzi magát biztonságban, akkor a teljesítménye is drasztikusan lecsökkenhet. Azt sem bírja, ha több főnök dirigál neki. 

HarmoNet tipp, ha állást keresel: Rengeteg állásajánlat egy helyen!

Vállalkozóként
Ötleteit tekintve nem túl termékeny, s a szervezéshez sem ért túlságosan. A bejáratott vállalkozások valóak neki, hiszen szereti a megszokott, utakat járni. Nehezen rázódik bele az újba, s ráadásul bizalmatlan is.

Pénzügyi érzéke jó, mindig tudja, hogy milyen anyagi forrásokkal rendelkezik, és hogyan szerezhetne magának pénzt. Óvatos fajta, nem megy bele olyan befektetésekbe, amelyek nem hoznak elegendő hasznot.

Veszélyforrásai, közé tartozik a bizalmatlanság. Nem bízik az új üzleti lehetőségekben és az új partnerekben sem. Óvatossága megvédi Őt, de meg is foszthatja néhány jó lehetőségtől.

Így viszonyul a pénzhez általában: nagyon takarékos fajta, s nincs is igénye drága használati tárgyakra. Praktikus, nem szereti a hivalkodó dolgokat. Mindig arra törekszik, hogy jelentős tartalékokat halmozzon fel, ami általában sikerül is. 

Kunsay Melinda