Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: Az Uránusz - Teszteld magad!

Az Uránusz típus mindig másként viselkedik és gondolkodik, mint munkatársai. Ezért nehezen illeszkedik be a munkahelyi közösségbe, s nem szereti túlságosan a kötöttségeket sem. Mégis kitűnik remek ötleteivel. Született reformer, aki újjávarázsolhatja munkahelye arculatát.


Az Uránusz típus 10 legfontosabb jellemzője - ha ebből legalább 8 illik rád, akkor ebbe a típusba tartozol

 1. Nagyon jó ötleteid, ragyogó gondolataid vannak. Mások azt mondják rólad, hogy sziporkázó szellem vagy.
   
 2. Utálod a szabályokat, ha lehet, akkor lerombolod megszeged, vagy legalább is átalakítod őket.
   
 3. Vannak olyan reggelek, amikor úgy döntesz: ma nem mész be a munkahelyedre. Ilyenkor TÉNYLEG nem mész be a munkahelyedre. 
   
 4. Utálod, és halálosan unod, amikor a főnököd „szónokol”. Sőt szóvá is teszed, vagy ki is pellengérezed.
   
 5. Mindig van egy-egy briliáns megjegyzésed, amit mások odafigyelésükkel és népszerűséged elismerésével díjaznak.
   
 6. Akkor vagy boldog, ha rugalmas munkaidőben dolgozhatsz. Ezét neked nem való igazán a 8-4-ig tartó robot, ettől felőrlődnek az idegeid.
   
 7. Egyedül szeretsz dolgozni.
   
 8. Mindig úgy érezted, hogy „más” vagy, mint a többiek, és ők is ezt mutatják ki feléd.
   
 9. Nehezen érted meg a munkatársakat, kicsit a „meg nem értett zseni” érzése ez, amit ugyan nehezen viselsz, de jólesik átélni.
   
 10. Érdekes, különc, szokásaid vannak.

Az eddig megjelent bolygótípusok:
Hold >>
Mars >>
Merkúr >>
Jupiter >>
Vénusz >>
Nap >>
Szaturnusz >>

Lapozz tovább a teszt értékeléséhez! 

Főnökként 
A legjellemzőbb tulajdonsága, hogy elvárja, beosztottai maguktól is tudják, hogy mi a dolguk. Nem szeret ellenőrizgetni, - ezt túlságosan unalmasnak találja.
Módszerei közül a kommunikáció a legerőteljesebb. Nagyjából felvázolja, hogy mi az, amit megkövetel, a részleteket azonban beosztottai képzeletére bízza. Nem fél attól, hogy bizonyos önállóságot adjon a keze alatt dolgozóknak.
Elvárásai csak arra összpontosulnak, hogy a munka megfelelő minőségben és időben készüljön el. Hogy miként és mikor az már nem érdekli. Nem ragaszkodik mereven a munkaidőhöz és egyéb szabályokhoz.
Erőssége a hihetetlen rugalmassága, s ötletessége. Mindig talál valamilyen megoldást a felmerülő problémákra, általában olyat, ami senki másnak nem jutna eszébe.
Gyenge pontja, hogy nem szeret követelményeket állítani. Számára természetes, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy dolgoznia kell. Néha túl nagy szabadságot ad a beosztottaknak.
Küldetése: ráébresztheti a munkatársait arra, hogy önállóan kell felelősséget vállalniuk a munkájukért. Meg kell tanulnia, hogy a főnöki szerephez a követelmények betartatása is hozzátartozik.

HarmoNet tipp: Heti munka horoszkóp >>

Beosztottként
Megküzdési stratégiái
, közé tartozik a találékonysága és az ötletessége. Ha túl sok a munkája, akkor előbb, vagy utóbb kitalálja, hogy miként lehetne könnyebben és gyorsabban elvégezni a feladatokat.
Terhelhetősége nem túl jó, ha merev munkafeltételeket, szabályokat szabunk neki. Gyakran még az is gondot okoz számára, hogy bemenjen a munkahelyére, nemhogy még túlórázzon is.
Erőssége, hogy önálló gondolatokkal, friss szemléletmóddal rendelkezik. Ha senki sem találja meg a kulcsot egy problémához, akkor Ő biztos, hogy kitalálja, hogy miként kellene megoldani.
Gyengéje, hogy nehezen tud szervezett körülmények között dolgozni. Nem örül, ha szabott munkaideje van. Ilyenkor „betegségekkel” próbálja megszerezni magának az áhított szabadságot.

Ezzel motiválható: adjunk neki érdekes feladatokat, s közöljük, hogy a munkának mi a határideje. Ezen túl, pedig ne szabjunk neki szabályokat. Lehetőség szerint hagyjuk, hogy akkor és addig dolgozzon, hogyan neki a legjobb.
Ezzel elriasztható: állandó ellenőrizgetéssel, merev szabályokkal, szigorúan betartandó munkaidővel nagyon könnyen el lehet üldözni az Uránusz típusú munkaerőt.

HarmoNet tipp, ha állást keresel: Rengeteg állásajánlat egy helyen!

Vállalkozóként
Ötletei sziporkáznak, s a legváratlanabb pillanatokban jutnak eszébe a briliáns gondolatok. Sajnos ezekre nem fordít túl nagy gondot, így a jó ötletek egy része elveszik.
Pénzügyi érzékét nem mindig tudja kibontakoztatni, hiszen túlságosan „szétszórtan” él. Néha egyszerűen elfelejti, hogy éppen fontos üzleti találkozója van. Ahhoz sincs elég türelme, hogy utánajárjon egy-egy jó befektetésnek.
Veszélyforrásai a kapkodás és a rendezetlen életmód. Nem hajlandó alkalmazkodni üzleti partnereihez, s ha éppen olyan kedve van, akkor felborítja a saját napirendjét, s üzletfelei idejét sem tartja tiszteletben.
Így viszonyul a pénzhez általában: sok pénzt tud keresni, de amikor olyan kedvében van, akkor hirtelen sokat költ. Egyébként nem tart igényt drága tárgyakra, hiszen ezeket csak tehernek éli meg.

Kunsay Melinda