Aszalványos kekszrúd

Ezt a desszertet a meleg nyári napokra találtam ki,amikor nincs kedvem a sütővel melegíteni a lakást. Ha te is így vagy vele próbáld ki!

Aszalványos kekszrúd

Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 15 dkg porcukor, 15 dkg olvasztott margarin, ízlés szerint rum vagy rumaroma, 15 dkg darált mogyoró vagy mandula, 2 marék mazsola, ízlés szerint lehet még apróra vágott füge, datolya, aszalt szilva, stb., tej

A mazsolát rumba áztatom. A kekszet egy tálba teszem, hozzászórom a porcukrot, a darált mogyorót vagy mandulát és a felvágott aszalt gyümölcsöket. Alaposan összekeverem, majd hozzáöntöm a rumos mazsolát, az olvasztott margarint és annyi tejet,hogy jól formázható massz’t kapjak. Egy nagy darab alufóliára teszem és rudat formázok belőle. Betekerem, majd a hűtőbe hagyom kicsit összeállni. 

Tipp: Lehet változtatni az ízeket benne ha mindig más variációval próbálkozunk valamint egy kis fahéj is jól feldobja!