Vegán zöldséges lepény

Tej-, tojás- és húsmentes étel! Igazi vegán csemege, míg tart a nyár és a friss zöldségek ideje érdemes kipróbálni!

Vegán zöldséges lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 közepes főtt burgonya, só, 2-3 ek. olaj, fél kocka élesztő, 1 kk. cukor, langyos víz, 30 dkg vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépakocka, kaliforniai paprika, karfiol, cukkani, hagyma, paradicsom, stb.), friss zöldfűszer (petrezselyemzöld, kakukkfű, bazsalikom, oragano) ízlés szerint, 30 növényi sajt (lehet természetesen trappista sajttal is)

A főtt burgonyát összetörjük és a liszthez adjuk. Az élesztőt belemorzsolom, adok hozzá sót és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Ezután belegyúrom az olajat is és pici liszttel megszórom a tetejét. 1 órát langyos helyen kelesztem. Addig a zöldségeket nagyjából egyforma darabokra vágom-szedem és megpárolom. A tésztát egy kiolajozott nagy tepsibe nyomkodom, elosztom rajta a zöldségeket és megszórom az apróra vágott zöldfűszerekkel majd a sajttal. 180 fokos sütőben megsütöm amíg a teteje szépen meg nem pirul.

Vegetáriánus fesztivál-nem csak zöldevőknek, látogass el Te is!>>