Karmikus párkapcsolatok

Érezted már, hogy régről ismered? Hogy rettentő rég tart vele a kapcsolatod és a vonzódásod szinte emberfeletti? Talán ez a kapcsolat sem ebben az életben kezdődött, régi ismeretség folytatása. Honnan tudhatod, hogy karmikus-e?

Volt már olyan érzésed egy új ismerőssel, mintha már találkoztatok volna azelőtt, valahol, valamikor?

Ezt az ún. "déja vu" érzést sokszor tapasztaljuk - és egyre többen említik is a Mátrix című kultfilm létezése óta -, ha olyan emberekkel jövünk össze, akik később fontos szerepet játszanak majd életünkben. Talán valaha fontos kapcsolatunk volt - de nem ebben, hanem egy másik életünkben…

Egy szerelem után

A múltban egymást szeretők - egy elmélet szerint - ugyanabban az időintervallumban fognak mindig reinkarnálódni, bár nem emlékeznek majd előző életükre. Amikor következő életükben újra találkoznak, erősen fognak vonzódni egymáshoz. Az emberek közötti kapcsolatok általában nem "újak". A karma törvényei szerint életről-életre, újra meg újra találkozunk ugyanazokkal, azért hogy újra együtt dolgozzunk azokon a feladatokon, amelyek miatt testet öltöttünk. Lehet, ha egy előző életben szülő-gyermek viszony volt köztünk, most pedig férj-feleség vagyunk. De mindkét esetben azonos a feladatunk: dolgoznunk kell kapcsolatunk nehézségein, és meg kell tanulnunk jobbá tenni azt.Az első találkozásnál még nem biztos, hogy a két ember tudatában van előző életbeli szövetségének. Ha azonban jobban megismerik egymást, régi emlékek jöhetnek felszínre korábban együtt átélt inkarnációkból.

Honnan tudhatod?

Viszonylag könnyű felismerni egy nagyon karmikus kapcsolatot. Ilyenkor mindig erős az összetartozás érzése. A kapcsolat kiegyensúlyozott, harmonikus, ha a múltban boldog volt a két ember viszonya. De ha problémás volt, valami megmagyarázhatatlan feszültség keletkezik a két ember között. Érdekes, hogy a kölcsönös vonzás jóval erősebb, ha nehéz volt a kapcsolat az előző életekben, szinte képtelenek elszakadni egymástól…Talán azért van ez így, hogy rendezhessék egymással, illetve befejezhessék félbehagyott ügyeiket.

Többnyire azonban lassan tanulunk, és hajlamosak vagyunk ugyanazokat a leckéket ismételni sok életen keresztül, újból és újból eljátszva ugyanazokat a karmikus forgatókönyveket ugyanazokkal az emberekkel. Nem vagyunk azonban tudatában ennek a karmikus folyamatnak, és nem látjuk tisztán saját karmikus problémáinkat sem. Ezért nincs elég erőnk kioldódni a helyzetekből, amelyekbe mi magunk gubancolódunk bele.

De minden kapcsolat lehetőséget nyújt a karmikus adósságok kifizetésére azáltal, hogy rendeznünk kell elhanyagolt kötelességeinket, segítve egymást a szellemi tisztulásban.

Csak, amit megérdemlünk...

Az ok-okozat törvénye szerint a megfelelő időben pontosan ugyanazt a fájdalmat éljük át, amit mi magunk okozunk másoknak. De a karmát mégsem büntetésként kell felfogni: inkább lehetőség! Az egész nem más, mint egy több életen át fennálló tartozás- és hitelrendszer, melynek egyetlen célja van: tanítani. Az "ok és okozat törvénye" azért működik, hogy élményeinken keresztül tanuljunk és fejlődjünk. Saját magunknak kell megtapasztalni ugyanazt a szenvedést, amelyet viselkedésünkkel másoknak okozunk, így tudjuk csak felismerni, hogy magatartásunk mennyire nem megfelelő. Az emberi kapcsolatokban mindannyian egymás tanítói vagyunk: én tanulok tőled, és te is fejlődsz általam…

Minden egyes reinkarnáció során egyre inkább elmélyül ez a kapcsolat, remélhetőleg egyre önzetlenebbé válik, mígnem sok-sok emberöltő után eléri - az ember által maximálisan elérhető - tökéletességet.

[kapcsolodo_cikkek] 
Divat

Ma sajnos nagy a divatja a karmikus és valóban sorsszerű kapcsolatok hajhászásának. Nem sok értelme van, mert bár nagyon különlegesnek és erősnek érezzük a karmikus kapcsolatok jó része a múlt oldásáról, nehezebb karmikus esetekben pedig a múlt lezárásáról szólnak, hogy tovább léphessünk. Ezért akármilyen vonzó is ez a lehetőség óvakodjunk feleslegesen belekergetni magunkat, egy karmikus kapcsolat kihívás és tennivaló.