Rozmaringos szűzérmék

Egy szép, nagy sertésszűz szerepel első hozzávalóként. Lehet erre nemet mondani?

Hozzávalók:

1 szép, nagy sertésszűz
1 ág rozmaring
3-4 nagy gerezd fokhagyma
olaj

pici bors

Elkészítés:

A szüzet letisztítom, ujjnyi szeletekre vágom. A rozmaringot megmosom, leszárítom és levélkéit apróra vágom. A fokhagymát megpucolom, összezúzom. Kb. fél dl olajba teszem a fokhagymát és a rozmaringot. A húst kicsit kilapítom, de nem verem ki, és megkenem a páccal.

Lehetőleg néhány órát hagyom pácolódni (még jobb ha egy egész éjszakát).

Ezután egy teflonserpenyőt felhevítek, a húst mindkét oldalán megkapatom, majd fedővel letakarom és megpárolom. Sütés után egy pici borssal és sóval megszórom.

Burgonyapürével és friss salátával kínálom!

[kapcsolodo_cikkek]