3 recept a meghűlés kezelésére - Az első napokban még elcsípheted a náthát!

Ősi recept a forró húsleves és a finom, cukros fekete tea. Ez azonban betegség utáni lábadozást segítő receptekből való. Valami egészen másra van szükséged, egy sokkszerű, visszaperdítő behatásra, a meghűlés kezelésére. Ha az első napokban észreveszed, és elcsíped, így kezeld! Ekkor még van visszaút az orrfújástól és köhögéstől!

A legfontosabb megérteni, hogy nem az egy liter, a nagy kondér és dézsa hatásokon van a hangsúly, és nem is feltétlenül az alkoholon, noha az kiváló fertőtlenítő. Vannak fűszerkombinációk, vannak olyan párosítások, amik elcsíphetik a náthát, vagyis amik megelőzhetik egy bakteriális fertőzés kialakulását, és a vírust is visszaszorítják. Ez azért fontos, mert azzal az egy nappal, amíg időt nyersz, szervezeted kezdetben még megerősödhet és felléphet a meghűléses megbetegedések ellen.

Nyerj időt, alkalmazd ezeket a recepteket!

1. Rumos kávé
Az egyik legfontosabb recept a rumos kávé. Nyilván csak felnőtteknek adható, azonban nekik hatékony megoldás lehet. Lényege, hogy a kávét fel kell gőzölni, és feketén kell tálalni! Egy kis csésze feketekávéhoz 3-5 cl rumot kell készíteni. Amikor valóban tűzforró a kávé, rummal érdemes felönteni. Lehetőleg 2 kanál cukornál többet ne tegyünk bele, a cukor ne fojtsa le a rum hatását! Ezt forrón, de már nyelhető melegen kell meginni. Felgőzöli a szervezetet. Ezután érdemes sálban, meleg ruhában ücsörögni, pihenni, de még nem aludni! Az első napon elkapva a megfázást, 90%-os sikert biztosít, csak komoly fertőzésekkel szemben tehetetlen.2. Forralt bor - Ősi recept, de nem árt megfázásra hatékony módon készíteni
Ennek alapja, hogy nem lőréből, vagy holmi kevésbé minőségi borból, hanem valóban minőségi termékből kell készíteni, jó a házi bor is! Mindenképp vöröset válassz, mert most nem az ízharmónia miatt főzöl, hanem gyógyereje végett. Egyedül a vörösbornak kellően nagy a gyümölcs- és vastartalma. A forralt bort megfázás esetén, kevés cukorral készítsd, mert az is leterheli a szervezetet, ha bírod az ízét, mézet is használhatsz helyette. Igyekezz valóban forrón fogyasztani. Megfázáskor csökkentsd az átlagoshoz képest a szegfűszeg mennyiségét, viszont kétszerezd meg a belefőzendő egész fahéjat! Ennek illóolaj tartalma ugyanis a te legjobb barátod, ha elcsíp a nátha. 

1 üveg vörösborhoz
3 evk. cukor, vagy méz
2 evk. egész fahéj/4 rúd
1/2 evk. szegfűszeg
akár 1 egész citrom 

Ha kuriózumot szeretnél, főzhetsz bele szilvát!
Nem bólé, ezért ne roséból, ne fehérborból készítsd, és serkentőket, pl. fekete teát se áztass bele! Forrón fogyasztandó.

[kapcsolodo_cikkek]
3. Gyümölcsöskert
Gyümölcssaláta az igazán hatékony. Természetesen ne fagyasztott, vagy konzerv gyümölcsből készítsd! Ennek nagy előnye, hogy gyermekek is fogyaszthatják, és nagyon finom! Fontos, hogy pár órát álljon maximum a gyümölcsös remek, mert másnapra már veszít vitamintartalmából!

Egy kiváló recept
3 szem őszibarackhoz
2 alma
2 körte vagy vajkörte
6-7 szem nagyobb szilva
1-1 kicsike fürt vagy fél fürt kék-zöld szőlő
3 evk. méz
Kevés őrölt fahéjpor
1 citrom leve 

Igazi őszi idénysaláta. A szőlő kivételével mindent mossunk, hámozzunk és vagdaljunk apróra. A szőlőt megmosva szemenként, vagy maximum félbe vágva tegyük a salátába. Végül egy egész citrom levével locsoljuk meg, és 3 evk. mézzel ízesítsük. Igazi vitaminbomba, megéri!