Összeomlás szélén az életed? - Pszichológus helyett személyi edző

Sokat dolgozom, sok a stressz rajtam, stresszes a munkám, ott a család, gyerek, a férj, a feleség. Ki és mi oldhatja meg a problémáimat? Vajon pszichológushoz járjak - e, vagy fogadjak egy személyi edzőt?

Érvek pro és kontra
- A pszichológusnál legalább jól kibeszélhetem magam, neki szinte mindent elmondhatok. Persze, ha van merszem egy idegen előtt nyíltan, gátlástalanul feltárni valódi énem, jó és rossz oldalait.

- Azt mondják, hogy a sport egy jó stressz levezető forrás. Az edzővel is lehet beszélgetni edzés közben, sokan mondták már, hogy  edzés közben sok jó dolgokra megszülettek a válaszok. De jó, akkor több legyet is üthetek egy csapásra.  Az edzéssel megedzem testem, stressz szabadul fel, és boldogsághormonok keletkeznek, ezáltal jobb lesz a közérzetem, teszek is valamit az egészségemért. Beszélgethetünk is az edzővel, talán lesz egy jó ötlete, tanácsa, problémám megoldására.
Egyik jobbnak tűnik mint a másik, mégis melyik a jobb, nem is tudok dönteni!


Segítek neked ebben:
Számolj le a negatív gondolatokkal
A titok nyitja, mely a megoldás kulcsa a saját kezedben van!

Ha te nem vagy igazán erős, nem vagy elég elszánt, tele vagy negatív gondolatokkal akkor sem a pszichológus, sem a személyi edző nem fog Neked segíteni. Járhatsz mindkettőhöz is, ha te Magad nem vagy képes kezelni problémáidat, megoldani azokat, merni és tudni változtatni azokon, akkor csak a pénzed szórod ki az ablakon. Miért is? :

HarmoNet tipp: Munkahelyi konfliktusok - Az idegeidre megy vagy az állásodba kerül? Olvasd el a megoldást! >>

Akkor mégis miért vannak ezek a szakemberek? És miért jár hozzájuk annyi ember kik még fizetnek is nekik?

Ne feledd, ezek az emberek, szakemberek. Mutatnak Neked egy utat, ami számodra járhatóbb lesz, ezáltal elviselhetőbb, akik segítségével, akik folyamatosan melletted állnak, akikre számíthatsz, végigkísérnek utadon, vezetnek Téged és segítenek Neked, egyfajta az életed meghatározó támaszaként, abban, hogy problémáidat könnyebben meg tudd oldani, könnyebben vedd a mindennapos akadályokat, melyekkel nap mint nap szembe kell nézned.


Az edző a benzin a tankban, de Te vagy az indítókulcs
Ne feledd, segítenek Neked, de problémáidat csakis egyes egyedül te fogod megoldani. Csak rajtad múlik minden.

HarmoNet tipp: Hadilábon állsz a sporttal? Változtass! Találd meg ideális edzőpartnered! >>

Valóban, az edzéssel sok bennünk lévő negatív stressz szabadul fel és jelennek meg helyettük a pozitív töltésű endorfinok, miktől pedig boldogok leszünk. Tehát a sport e stresszforrásunk kitűnő és az egyik legjobb ellenszere, orvossága is rá. Azonban ne feledd, hogy a problémáid, ha azok nyitottak maradtak és nem zártad őket jól le, azokat sporttal sem fogod tudni megoldani.

Zsemlye Zsanett