Orosz almatorta

Ezt a receptet az internetről vadásztam le néhány éve, azóta számtalanszor készítettem! Kezdőknek ideális, elronthatatlan, mégis isteni finom torta!

Orosz almatorta

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 3 tojás, 20 dkg darált dió vagy mogyoró, 3-4 kanál jó minőségű kakaópor, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 5 nagy alma, kevés tej, ízlés szerint vanilia és rumaroma

A vajat cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal kézi mixerrel habosra keverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanilia és rumaromát is. A lisztet a sütöporral elkeverve, a darált mogyorót és a kakaót hozzáadjuk és tovább keverjük. Az almákat meghámozzuk és durvára reszeljük ( a nokedli szaggatón) Ezt is a masszához adjuk. Amennyiben sürü az egész, kis tejjel vagy borral higítjuk, hogy a tészta finom szaftos legyen. Egy 28 cm-es tortakarikát kivajazunk és lisztezünk. 170 fokon elömelegített sütöben egy órát sütjük.

Ha kisült megkenhetjük csokimázzal vagy lekenhetjük lekvárral és megszórhatjuk mandulapehellyel is.