Elhunyt Albert Györgyi (1964-2008)

Péntek délután tragikus hirtelenséggel elhunyt Albert Györgyi. Az ismert újságíró, műsorvezető éppen a Magyar Televízióban rögzített interjújáról távozóban, egy taxiban lett rosszul, a sietve kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. 44 évet élt.

Elhunyt Albert Györgyi televíziós újságíró október 3-án délután. Az éppen egy tévés felvételről hazafelé tartó műsorvezető hirtelen rosszul lett a taxiban. Halálának körülményeiről pontosabb információt még nem közölt a rendőrség, de az idegenkezűség lehetőségét minden jel szerint kizárhatónak tartják. A mentők a helyszínen egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem sikerült az újraélesztés. 

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. Felsőfokú tanulmányait a nigériai Lagos egyetemén kezdte meg 1981 és 82 között, majd ezt követően az Eötvös Lóránd Tudományegyetem angol-történelem szakára járt 1987-ig, 1989-ben elvégezte a MÚOSZ újságíró iskoláját. Pályafutását a Magyar Rádiónál kezdte a külföldi adások főszerkesztőségének angol szekciójában, majd az ifjúsági osztályon dolgozott, később az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője lett. Rádiós pályafutásában dolgozott még a Petőfi Rádiónál és a Calypso rádióban is. Tévés karrierje elején 1992-ig a Mozi Top 10, 93-ig a Reggel szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott, 94-96-ig a Napkelténél dolgozott, emellett a Stúdió magazin számára készített filmfesztiválokról szóló tudósításokat, több alkalommal közvetítette az Oscar-díj átadásokat. 

1998 után az MTV női és kulturális műsorai riportereként dolgozott, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője lett, később szabadúszó sajtó- és pr-menedzserként tevékenykedett. Emellett híres volt világsztárokkal készített interjúiról, többek között olyan színészóriásokat interjúvolt meg, mint Gregory Peck vagy Glenn Close, de a kultúra más vizein is otthonosan evezett, beszélgetett Joseph Hellerrel, Paul Simonnal és Madonnával is. Halála előtti időszakban a bulvárújságok címlapjaira került, miután kitárulkozó önvallomásaiként számon tartott könyveket jelentetett meg szenvedélybetegségéről „Miért pont ön? – A depresszió szorításában”, és kapcsolatairól „Miért pont ők? – A férfiak fogságában” címmel. 

HarmoNet tipp: Szócsaták: Albert Györgyi durván összebalhézott Hajdú Péterrel >>

Albert Györgyi gyászoló családja az MTI-hez eljuttatott közleményében tájékoztatta a műsorvezető barátait és tisztelőit, hogy nem rendeznek nyilvános temetést, de természetesen lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy leróhassa kegyeletét, a végső tiszteletadás helyéről és idejéről később döntenek.