Meggyes gesztenyepüré

Gesztenye az ősz csodája, egyik fajtáját a gyerekek gyűjtögetek szívesen, másikból finomságokt készülhetnek!

Meggyes gesztenyepüré

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 1 cs. gesztenyemassza, 20 dkg meggy( lehet befőtt vagy fagyasztott is), 2 kanál zselatin, cukor ízlés szerint, pici fahéj

A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttöröm. A meggyet leszűröm, a levét felfogom és a 2 kanál zselatinnal elkészítem. Hozzákeverem a meggyet, ízlés szerint cukrot és pici fahéjat. Kikészítek 2 nagy kelyhet, az aljába kanalazom a meggyes keveréket ( két részre osztva), ráteszek egy réteg gesztenyemasszát, rá a felvert curkozott tejszínhabot. Ezután mégegyszer ugyanazt. A hab teteje díszíthető meggyel vagy meghinthető egy pici fahéjjal.

Tipp: Érdemes úgy kanalazni,hogy mindhárom összetevőből egyszerre jusson a kanálba!