Gesztenyés palacsinta

Őszi estékre való desszert, rumos, gesztenyés ízével rabul ejt mindenkit!

Gesztenyés palacsinta

Hozzávalók: 8 db édes palacsinta, 25 dkg gesztenyemassza, fél dl rum, 5 dkg mazsola, 1 dl tejszín, vanilia, ízlés szerint cukor, a szóráshoz porcukor

A mazsolát a rumba áztatom, legalább fél órát. Ezután leszűröm, a gesztenyemasszát villával összetöröm. Hozzáadom a mazsolát és kis rummal lazítom. Ezután a tejszínt habbá verem, beleforgatom a gesztenyemasszába. Ízesítem még a maradék rummal, vaníliával, cukorral ha szükséges. A 8 palacsintába elosztom, de nem a hagyományos módon tekerem fel, hanem négybe hajtom.

Megjegyzés: Rum helyett használhatunk aromát is de természetesen ki is hagyható, bár nem éri meg!

Tipp: Extrább ha csokoládészósszal tálalod és gyümölccsel díszíted!