Receptverseny - Zsuzsa kukoricakrém levese

E heti nyertesünk Tóth Zsuzsanna kukoricakrém levesével. Igazi őszre való finomság! Gratulálunk!

Zsuzsa kukoricakrém levese

A kukorica leves nem a rosszcsont gyerekek, hanem éppen a "jó csontok"
kedvence, triplán is, hiszen sok értékes kalciumot is tartalmaz, ami a
gyerekek fejlődéséhez igen fontos. Az anyukák- szülők pedig
megbolondíthatják egy kis fehérborral, és máris egy pikáns vacsora-levest
tálalhatnak. Íme!
A recept 4 személyre:
Egy doboz konzerv, vagy zacskós kukorica (A konzervet nem kell főzni, csak
felmelegíteni, a zacskóst meg kell főzni puhára)
Fejenként egy-egy bögre húsleves, kockából, vagy saját főzésből
1 szál nagyobb sárgarépa (ez is jöhet a levesből)
Krémsajt, reszelt sajt
1 dl. tejszín
Egy deci fehérbor, ha gyermekek nem fogyasztják
Fűszerek: petrezselyem, só, bors, egy pici őrölt szerecsendió
A sárgarépát és a kukoricát megfőzzük a húslevesben, a fűszerek
hozzáadásával. A petrezselymet hagyjuk csak a végére. A megfőtt répát és
kukoricákat és egy kevés levet a turmixgépbe szedünk, majd hozzáöntjük a
tejszínt, hozzáadjuk a krémsajtot. ez lehet két kockasajt, vagy egy kisebb
tömlős ömlesztet sajt. Igény szerint dúsíthatjuk egy csipet liszttel, de nem
szükséges. Turmixoljuk krémesre, majd öntsük vissza a levéhez, és forraljuk
össze az első forrásig, közben adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet,
és ha gyerekek nem esznek belőle, akkor a fehérbort. Tálaljuk barna
kenyérrel, rozscipóval, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Az
édes-félédes fehérborok illenek hozzá.