Faragj Pasiból Férfit! - Na de hogyan? Segítünk!

Minden kornak megvoltak a sajátságos nehézségei és problémái, mégis mára valami furcsán benehezedett életünkben. Könnyen szakítunk, könnyen váltunk egy újabbra, ha már nem úgy viselkedik, ahogy mi szeretnénk, mást keresünk, ha meguntuk. Nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk, nem akarunk a problémáinkkal dűlőre jutni, inkább hátat fordítunk nekik. Azt hisszük, ha nem vesszük őket észre, vagy a szőnyeg alá söpörjük, akkor nincsenek is. Pedig a tükröt, amelyben szembe nézhetnénk velük, életünk apró eseményei mindig a szemünk elé tárják.

Régóta figyelek egy jelenséget, amit "a nők elpasizódásának" hívok. Ezt valamennyien ismerhetjük, hiszen már csak ezt hallani és olvasni mindenfelé: pasi. "A pasiddal mi van?" "A legjobb pasi!" "Milyen a jó pasi?" "Milyen a jó pasi az ágyban?" "A pasim így és úgy..." 

E megszólításban: pasi, ellentmondást látok és tapasztalatom szerint, a legtöbb nő kívánságát e szó nem támogatja. A nők azt szeretnék ugyanis, ha a pasi jó lenne az ágyban, kedves lenne, figyelmes és előzékeny. Szerető!

De talán nem is tudják, hogy ki az a pasi!? Valóban egy pasival akarnak élni? Valóban egy pasival akarunk egy jót szerelmeskedni, valóban elhisszük, hogy a pasi hűséges? Valóban a pasi álmaink férfija?

Pasi vagy Férfi? - Ez itt a kérdés
Nőknek: A pasi szó nem fedi le azt az igényt, amit mi nők támasztunk akkor, amikor kedvesünket keressük, illetve amikor társkapcsolatunk beteljesülésére vágyunk. A pasas "fickót" (talán egyben fikciót?) jelent (járjunk csak utána). Ha ízlelgetjük e szót, akkor inkább lenéző, lekicsinylő és fölényességet sugall. Ezt a szót: pasi, nem lehet tisztelettel, kedvesen sem kimondani. Ez a szó pasi, a nő és a férfi kapcsolatában ellentmondásokat szül. Ez a szó a lehető legjobb jóindulattal sem támogatja azt, amit ma a férfiakkal együtt megvalósítani szeretnénk és megértésnek hívunk. Ha lepasizzuk a férfiainkat, a férfi erejüket, vagyis a szívük erejét vonjuk meg tőlük, pont azt, amit annyira vágyunk! 

HarmoNet tipp:Férfias vagy inkább nőies vagy? Mozgásod elárulja! >>

Pasiknak: Ezennel sok feladat alól fel vannak mentve! Ezek azok, amiket amúgy sem akartak megcsinálni, pedig a nők nagyon szerették volna és volt is ebből már elég veszekedés. Most Önnek van igaza! Mostantól nem kell kedvesnek lenni, nem kell a problémákat megtárgyalni és nem kell előzékenynek lenni sem. Felszabadulhatnak a feladatok és a hűség kellemetlenségei alól. Akkor és úgy élhetnek, ahogy szeretnének, persze kizárólag a maguk felelősségére. Ihatnak és hosszasan szórakozhatnak. Mostantól senki nem akar önöktől gyereket, családot és terveket, célokat. Egyedül élhetnek, tarthatnak rendetlenséget és a zokni az alsónadrággal együtt maradhat a szoba közepén vagy a földön és a mosdókagylón. Nem kell elmosogatni és takarítani és lehet dohányozni az ágyban a sörös üveggel és a tv előtt. Lehet nagy hasat növeszteni, nem kell ápoltnak lenni. Főleg nem kell lovagiasnak lenni, mert ez már a férfi szerepei közé tartozik.

Férfiaknak: Fellélegezhetnek kedves Férfiak, hiszen mostantól nem kell a pasi tompaságával azonosulniuk. Nem kell tovább szenvedniük attól, hogy megcsonkítják önöket a pasi szóval férfias jellemüktől. Lehetnek végre szabadon fegyelmezettek, kedvesek és figyelmesek. Levehetik kedvesük válláról a fizikai terheket és előzékenyen oszthatják meg kedvesükkel az estéjüket egy szál gyertya és kellemes zene társaságában. Ajándékot vehetnek, még ex nejüknek is, akivel barátságban találkozhatnak, sőt beszélgethetnek. Végre senki  nem köti le a kezüket akkor, ha gyermekük édesanyján segíteni kell úgy, hogy már nem is élnek együtt. Végre elhagyott gyermekeikkel lehetnek és fiaikat, lányaikat megtaníthatják az élet küzdelmeiben való helytállásra, a barátság csodálatos rejtelmeire, az összetartozás emberiességére. Tisztelhetik a nő értékeit és becsülhetik aktív, dolgos életét, okosságát, tanultságát azt, ahogy a mindennapok nehézségei közepette ezer és ezer feladatot ellát, hogy az élet szép és szebb és még szebb legyen. Társulhatnak. A nők mellé állhatnak. Szabad akaratukból az élet teremtette nehézségek mellé állhatnak. Nyitottak, tiszta szívűek lehetnek. Választhatják a régen óhajtott békét és ennek érdekében védelmezővé válhatnak. Megélhetik férfi minőségeik nemesedő, letisztuló folyamatát.

Nem szabad összekevernünk a lecsót a somlói galuskával. Külön-külön még szeretjük is őket, de együtt, kínzó fájdalmakat okoznak a gyomorban is. Szabadulni akarunk tőle és ez érthető.

HarmoNet tipp: Szextípusok - archetípusok a nemiségben >>

Mostanra már azt is tudjuk, hogy a szónak varázsereje van. Így nem mindegy mit mondunk, milyen nevet adunk kedvesünknek, hogyan beszélünk róla! Akárhogy is, „a név kötelez”, de  ha pasi akarsz lenni, légy pasi! Ha pasit akarsz magadnak legyen pasid. Élvezd, ne legyél elégedetlen! De ha férfi akarsz lenni, vagy férfit akarsz magad mellé, az más, akkor arról beszélj, azt kérd!                                                                            

Knolmár Marica