Paprikás-sajtos pogácsa

Puha, sokáig élvezhető ízű és állagú pogácsa - próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

4 közepes burgonya
25 dkg margarin
50 dkg liszt,
fél kocka élesztő
fél dl tej
20 dkg reszelt sajt
pici cukor
1 ek pirospaprika

1 kis méretű tojás

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, és megfőzöm sós vízben. Az élesztőt a tejben egy kis cukorral felfuttatom.

A liszthez keverem a pirospaprikát és a sót. A liszthez hozzáadom az áttört burgonyát, az élesztős tejet és a margarint. Összegyúrom alaposan, majd hozzáadom még a sajt háromnegyedét.

Langyos helyen hagyom a duplájára kelni, ez kb. 1 óra.

Ezután kinyújtom, tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Felvert tojással megkenem, a maradék sajttal megszórom, és 200 fokon szép színűre sütöm.


[kapcsolodo_cikkek]