Advent üzenete

Advent első vasárnapja az első olyan nap, amikor már tudatosan is készülhetünk a közelgő gyönyörű ünnepekre. Nekem minden évben a karácsony a Gyermek születését jelenti és azt, hogy születésekor minden gyermek megváltó.

Mindünkben benne rejlik a tiszta élet lehetősége, a fény továbbvitele és tovább adása, a mindenkori fejlődés reménye.
DE mindünkben, akik erre a földre születtünk, rejtve ott vannak azok a sötét erők is, melyek lerántanának és odaragasztanának az örök kárhozathoz, ami számomra a változni tudás hiányát jelenti. 

A változni tudásban benne van minden, az, hogy meg tudunk bocsátani például magunknak és mindenkinek mindent, ami történt, és szabadon élünk vagy halunk tovább…


Mert nem az a baj, ha meghalunk, hanem az, ha lelkünkben tovább visszük azokat a mérgeket és mocskokat, amikkel már eleve is idejöttünk, de még szereztünk hozzájuk sok újat, amitől már nem is látszik a fényünk, amivel mindenáron és szánt szándékkal elnyomjuk a tisztán fénylő magunkat, ön-magunkat. Nekem a karácsony a fény születése, annak a fénynek a felszínre törése, amelyet elborít a sötét mocsok.

De ne tovább!
Itt a ragyogó alkalom, hogy megszüld önmagadat újra és újra minden karácsonykor, minden szent estén, minden ünnepnapon.


Nem az a dolgod, hogy ajándékokért rohangássz, hanem az, hogy elcsendesedj végre, és az egész év zaját-mocskát kitisztítsd magadból azzal, hogy megfürdesz a fényben, a saját szíved és az Univerzum fényében.

Egyedül a nehéz órában - aminek senki sem állhatja útját! >>

Egy gyermek kihordása általában kilenc hónapot vesz igénybe. De vajon ki tudod-e hordani és meg tudod-e szülni önmagadat ennyi idő alatt. Aki szült már, az mind tudja, hogy az utolsó hónap a legnehezebb minden szinten. Aki keresztül ment már bármilyen komoly változáson, ismeri a mondás igazságát, hogy a hajnal előtti óra a legsötétebb.

Ne ülj tűkön, legalább most ne türelmetlenkedj, hanem bízz a nagy erőkben és önmagadban.
A szülés-születés minden manipulatív emberi beavatkozás nélkül is megtörténik, amikor annak eljön a maga ideje, ugyanúgy, ahogy a halál is bekövetkezik majd az ő idejében.

Ezért vagy ez ellen nem tudunk tenni semmit
De azt valamennyien megtehetjük, hogy jó születésünk-szülésünk, jó halálunk legyen, amikor bármikor eljön ennek az ideje. Ehhez az kell, hogy ne felejtsük el soha, mindannyian kozmikus csodák vagyunk és mindenki más is az.

A fény bennünk él, és egyetlen vágya, hogy kitörhessen belőlünk és találkozhasson fénytársaival, eggyé olvadva és meggyógyítva testünket-lelkünket és az egész belső és külső világunkat egyaránt.
Nekem a karácsony erről szól.

HarmoNet tipp: Beteg és idős családtag: a kórházban ünnepeljen? >>

Az adventi négy gyertya pedig hetente figyelmeztet arra, hogy közeleg az idő arra, hogy megszülessünk újra megváltóként, vagy elvesszünk a homályban örökre.

Bors Mari MIRA