Kíméletes méregtelenítés - 10 érv az infraszauna mellett!

Bár sokan esküsznek a hagyományos finn szauna hangulatára, a forró levegőn, majd jéghideg vízben történő megtisztulás utánozhatatlan élményére, a legújabb kutatások tükrében úgy tűnik, a kíméletesebb infraszauna hatékonyabb, sőt, kifejezetten ajánlott azoknak, akik nem viselik jól a forróságot vagy szív-és érrendszeri panaszokkal küzdenek.

Természetes gyógyító erő
Az infravörös hő hasonló a nap energiájához, annak károsító hatásai nélkül. Az emberi test is kisugároz a bőrön keresztül infravörös energiát, ez az alapja a kézrátételes gyógymódoknak is. Kutatások támasztják alá, hogy az infravörös sugárzás csökkenti az elektromágneses források, például a számítógép, televízió stb. emberi szervezetben okozott negatív hatásait.

Szeretnél igazán egyedi ajándékot adni szeretteidnek? Ismertesd meg őket a szaunázás új világával! http://www.szaunaterapia.com/

Hogyan hat a szervezetre az infraszauna?

Az infravörös hősugárzás legalább 4 cm mélységig hatol a bőrön keresztül a testbe, ami a hagyományos szaunához képest jóval intenzívebb és mélyebbről történő méregtelenítést tesz lehetővé, ráadásul mindezt kevésbé megterhelő, kb. 40-60 °C-os hőmérsékleten.Míg a hagyományos szaunában a verejték 97%-a víz, addig az infraszaunában 80%-ban vizet vesztünk, a maradék 20%  izzadsággal távozó méreganyag. 


   1. Fokozza az anyagcserét, erősíti a szívet és az immunrendszert
      Az infravörös hősugárzás megemeli a test hőmérsékletét, mintegy mesterséges lázat idéz elő, ami  a test lehűtése érdekében a szívet és a keringési rendszert fokozottabb működésre serkenti, miközben nő a pulzusszám, erőteljesebbé válik az anyagcsere és a kiválasztás. Vagyis a szauna intenzív sportoláshoz hasonló terhelést eredményez a szervezet számára és ezáltal hatékonyan erősíti az ellenálló képességet.

HarmoNet tipp:
Légfürdő, gőzfürdő, szauna - iránytű méregtelenítéshez! >>

   2. Szív-és érrendszeri betegségek esetén is ajánlható

      A hagyományos szaunához (80-100 °C) képest alacsonyabb hőmérséklet biztonságosabb és kevésbé megterhelő azok számára, akik szív-érrendszeri panaszaik miatt nem élvezhetik a szaunázás áldásos hatásait. Az infravörös sugárzás javítja a keringést és csökkenti a magas vérnyomást. Célszerű azonban még infraszaunázás előtt is kikérni az orvosuk tanácsát ez ügyben.

   3. Hatékonyabb „testedzés”, mint a futás!

      Az infraszaunázás erőkifejtés nélkül indít el a szervezetben ugyanolyan hatásos erősítő, kondicionáló és méregtelenítő folyamatokat, mint egy edzés. Egy félórás infraszaunázás alatt képes akár 900 kalóriát is elégetni a szervezet, ez több, mint amit például futással vagy evezéssel elérhetünk ugyanennyi idő alatt!

HarmoNet tipp:
Szauna-körkép csillagjegyek szerint >>

   4. Kitűnően méregtelenít

      Bár az infrakabinban nem tűnik olyan megterhelőnek az izzadás, mint a hagyományos finn szaunában, ez csak a látszat. Mivel az infrasugárzás kíméletesen hatol mélyre a bőrben, képes még a  szövetek legmélyén felhalmozódott salakanyagokat és lerakódásokat is kitisztítani.

   5. Meglepő, de igaz: mozgás nélkül fogyaszt!
      Azokat a méreganyagokat, amelyektől testünk nem tud közvetlenül a kiválasztás útján megszabadulni, többnyire a zsírpárnák közé ágyazva semlegesíti. Mivel az infrasugárzás felülmúlhatatlan a méregtelenítés terén, az egyik legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a felhalmozott mérgek tárolására alkalmas zsírfeleslegtől.

   6. Elsőrangú narancsbőr-gyilkos
      Az infraszauna hatékony segítség a cellulitisz elleni küzdelemben, mert mélytisztító hatása révén sokkal intenzívebben távolítja el a bőr alatti zsírrétegben tárolt méreganyagokat.   7. Egészséges, gyönyörű, fiatalos bőrt ad

      A felgyorsult vérkeringés és az erőteljes méregtelenítés következtében bőrünk visszanyeri eredeti rózsás színét és rugalmas tónusát, újra egészséges és fiatalos lesz, hatására könnyebben gyógyulnak a  pattanások, az ekcémás kiütések, az égési és más sebhelyek és hegek.

   8. Fájdalomcsillapítók helyett is jó megoldás
      Az infrasugárzás hatékonyan csillapítja a derék- és fejfájást, az izomgörcsöket, rándulásokat és izomfájdalmakat. Jótékony a menstruációs fájdalmak esetén is, bár időlegesen növeli a vérzés mennyiségét, ezért erős vérzés esetén nem ajánlott.

HarmoNet tipp: Szeretnél igazán egyedi ajándékot adni szeretteidnek? Ismertesd meg őket a szaunázás új világával! >>

   9. Gyerekeknek és idősebbeknek is

      A gyermekek és idősebbek érzékenyebb szervezete, gyengébb keringési rendszere számára megfelelő a jóval kíméletesebb infraszauna. A reumás ízületi gyulladásokat csodával határos módon szünteti meg az infraszauna, s ezt japán klinikai kísérletek is alátámasztják.

  10. Mozgáskorlátozottaknak és a lustábbaknak ideális

      Az infraszaunázás  mozgás nélkül erősíti a szív-és érrendszert és az immunrendszert. Akik nem képesek vagy csak keveset tudnak mozogni, de szeretnék megőrizni testsúlyukat és állóképességüket, azok számára is nagy segítség a rendszeres infraszaunázás.

Kolontár Elvira