Rendeljen sztárt karácsonyra! Négy darab csak egy százaaaas!

December 20-a után általában a legtöbb munkahelyen már lázasan készülődnek a karácsonyi partira. Cége válogatja, van ahol mindenki visz be valami finomságot, van ahol elmennek egy elegáns étterembe, vagy bálteremnek rendezik be a tárgyalót. Az igazi céges partiról nem hiányozhat a zene sem, legjobb természetesen, ha élő.

Na igen, az élőzene ázsiója meglehetősen magas egy ilyen esetben, hiszen csak felemelőbb érzés ha az mp3 lejátszó helyett egy valódi banda játssza el az AC-DC, a Rolling Stones vagy a Dire Straits slágereit. Természetesen nem árt, ha a bulin fellépő „Ferkó és a vadlibák frontemberének minimum olyan vokális kvalitása van, mint a megasztárdöntő mezőnyének, sőt talán annál kicsit jobb is, és a gitáros is legalább úgy bánik a húrokkal, mint Mark Knopfler. Biztos van ilyen, de mi lenne, ha most az egyszer igazán kirúgnánk a hámból? Hát rendeljünk „igazi” sztárt a bulira, már csak a főnököt kell meggyőzni, és ha futja rá csak a telefont kell felemelni.

Tévedés ne essék, mindenki haknizik. Még a világsztárok is. No persze nem annyiért, mint a „Ferkó és a vadlibák”, de hát kérem aki nívót akar, az fizessen. Akár több százmilliót is. Robbie Williams például csupán 22 milliót kér… dalonként. És 17 dal alatt nem vállal fellépést, így kiszámolhatjuk, hogy minimum 374 milkót kaszál, ha meghívják valahová. Nagyjából ennyiért már Elton John is kapható, ami annak tükrében, hogy egy igazi legendával van dolgunk, akciós árnak mondható.

Bruneiben persze volt, aki simán kifizette. Ha énekesnőt akarunk, akkor is van választék: Jennifer Lopez 300 millióért vagy Kylie Minogue kétszázharmincért boldogan feldob bármilyen estét. Ha netán egy egész bandát akarnánk, akkor sincs gond, hiszen a Rolling Stones mostanában sokkal szívesebben játszik kisebb közönség előtt, mint egy nagyszabású koncerten, mindez csupán 4 millió euróba kerül, ami ugye úgy egy milliárd forint. Persze ezt azért elosztják a fiúk, és állítólag már benne van az utazás és a szálloda is. Vannak azért olyanok is, akik diszkont áron megkapják a világsztárokat is, még akkor is, ha pont ők engedhetnék meg maguknak a legjobban, hogy kifizessék ezeket az összegeket. Sting például potom 76 millióért énekelt Bill Gates szülinapi partiján néhány dalt, de aki meg kívánja rendelni, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia.

Látszik tehát, hogy nem olcsó mulatság karácsonyra sztárt rendelni, nem is valószínű, hogy bárki kislányának a Pussy Cat Dolls fogja elénekelni a mennyből az angyalt, de a céges partikon azért találkozhatunk egy-két hírességgel. Már ha meg vagyunk hívva ugyebár.