include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
A 4 leszuperebb szilveszteri bólérecept - Készülj újdonsággal az új évre!
Lejárt lemez a régi sütemény, saláta vagy koktél? Alig ismered a bólékészítés mesterségét, illetve amit eddig csináltál már nem csak te hanem a haverjaid is unjátok?! Ezúttal nem csak alkoholos, hanem alkoholmentes bóléval kedveskedünk Nektek! Készítsd el velünk!
Alkoholmentes bólé csak levekből
- 2 dl frissen facsart citromlé
- 2 dl szintén friss narancslé
- 2 dl friss ananászlé
- 1 dl málnaszörp
- 1,5 l szénsavas gyömbér
- Borsmenta levél a díszítéshez
Elkészítés:
A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás előtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.
Alkoholmentes bólé
- 1 üveg cseresznye befőtt
- 2 citrom leve (fél citrom héját is belereszelheted)
- 1 üveg meggy befőtt
- 250gramm fagyasztott eper vagy szeder
- 1,5 liter szénsavas ásványvíz
- 1-2 evőkanál barnacukor ízlés szerint
- 1db ananász megpucolva és feldarabolva
Elkészítés:
A meggyet és a cseresznyét, szűrd le majd öntsd bele egy nagy tálba. A levét egyenlőre, tedd félre. Reszeld bele az egyik citrom felének héját, vagy karikázd bele héjastól, persze előtte alaposan megmosva. Majd facsard bele a két citrom levét. Öntsd bele a többi hozzávalót és keverd össze. Tedd a hűtőbe. Pár óra elteltével érdemes megkóstolni és ízlés szerint felönteni a félretett leszűrt meggy és cseresznye levével.
HarmoNet tipp: Szilveszteri buli kaja >>
Eperbólé
- 50dkg földi eper, ( két nagyobb konzerv vagy fagyasztott is megfelelő)
- 12 dkg. porcukor,
- 7 deciliter fehér bor,
- 1 üveg pezsgő,
- tálaláshoz jégkockák.
Elkészítés:
Egy nagy tálba beleöntöd az epret, a cukorral vegyítve,majd, tedd hűtőbe 2 órára. Ezt követően az előhűtött borral és pezsgővel öntsd fel és óvatosan keverd össze. Ha még pikánsabbá szeretnéd varázsolni, reszelj bele egy fél citrom héját. Mindig hidegen kínáld! A pohárba, amibe kiszeded tegyél előtte jégkockát, így aki akar ropogtathat is.
Ütős magyaros
Hozzávalók:
- 250gr fagyasztott meggy
- 250gr fagyasztott eper
- 1 citrom karikázva héjastól
- 250gr mazsola
- 1 liter száraz bor
- 1 üveg pezsgő
- 0.5 liter rum
Elkészítés
A gyümölcsöket a lehűtött borral és a rummal keverd össze és tedd hűtőbe. A pezsgőt pedig csak közvetlenül a fogyasztás előtt öntsd hozzá. Ízlés szerint még a pezsgő előtt cukrot adhatsz hozzá.
Harmonet tipp: Ihat-e a kismama szilveszterkor? Megdöbbentő tények! >>
E.M.