Lencse az anyagi gondok ellen

Új évkor ajánlatos lencsét enni, hogy az új esztendőben ne legyen gondod az anyagiakkal. Próbáld ki a vörös lencsét!

Miért pont a vörös lencse?
Előnye, hogy sokkal puhább mint az elterjedtebb barna lencse. Nem kell áztatni és gyorsan készíthetünk belőle finom leveseket, püréket, fasírtokat, stb.!

Szilveszteri krémleves

Hozzávalók: 15 dkg vöröslencse, 2 közepes burgonya, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, római kömény, 2 dl tejszín

A lencsét felteszem főni a kockára vágott burgonyával. AMikor megfőtt belereszelem a vöröshagymát és a fokhagymát. Botmixerrel összetöröm, visszateszem a tűzre. Beleöntöm a tejszínt és ízesítem a fűszerekkel!

Betétként pirított kenyérkockát teszek bele.

Vöröslencse fasírt

Hozzávalók: 20 dkg vöröslencse, só, curry, petrezselyemlevél, liszt, olaj

A lencsét felteszem főni, addig főzöm amíg teljesen puhára nem fő. Ezután ha sok lé marad rajta akkor leszűröm. De ha nem túl sok akkor az maradhat. Ízesítem sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és curryvel. Néhány óráig a hűtőben hagyom állni. Ezután gombócokat formázok, lisztben megforgatom és kevés olajon mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Tipp: Mártogatóst is készíthetsz hozzá vagy rizzsel, salátával főételként is megállja a helyét!