5 ötletes és egyszerű szerencsehozó szilveszteri szendvicskrém-recept kezdőknek

A házibulik legegyszerűbb kajája, ha kirakod a kenyeret, pár kést és sokféle szendvicskrémet. Mindenki ehet, amihez kedve szottyan, nincs mosogatás, nincs bonyolult terítés, és finom a végeredmény. Ezt akár az első bulit szervezők, vagy ügyetlenebb fiúk is elkészíthetik. Arra kell figyelni, hogy a tejet tartalmazó krémek hűtést igényelnek, csak akkor vegyétek elő a hűtőből, ha már meg akarják kezdeni a vendégek, ne hagyjátok meleg helyen.

Először is: Így teríts meg!
Az asztalra helyezz olyan terítőt, ami könnyen lemosható, vagy akár eldobható. Ha van kenyérpirítód, tedd ki az asztalra. Műanyag poharakba tegyél ki műanyag késeket, a kenéshez, és néhány műanyag kanalat is, ha valaki azzal venne a krémekből. Készíts ki magában egy doboz margarint, valamint külön lapos tálcára apróra szelt paprikát, uborkát, hagymát, retket, olíva bogyókat, vagy amit gondolsz, ami kapható, és illik a szendvicskrémekhez.

Készíts ki szalvétákat, vagy ha akarod, akkor kis papírtányérokat. Szeletelt szendvicskenyeret vegyél, az a legegyszerűbb, tedd oda csomagolva az asztalra.

 

Tojáskrém – kiváló sörkorcsolya

Főzz meg egészben, keményre (forrástól számolt 10 perc) annyi tojást, ahány vendégre számítasz. Tojásonként egy teáskanál mustárt, egy teáskanál margarint, vagy vajat, és kb. 4 tojáshoz egy csokor petrezselymet számolj. A tojásokat villával, vagy krumplinyomón törd össze, add hozzá a vajat, a mustárt, sózd és borsozd meg. Pürésítsd annyira, amennyire csak tudod. A végén add hozzá az apróra vágott petrezselymet. Kurkumával még sárgább, szebb színt érhetsz el, de curry port is tehetsz hozzá, ha szereted, és ha van odahaza.

Cukkini krém – wellness csajoknak és vegetáriánusoknak
Ehhez már szükség lesz egy pici gyakorlatra, de ne ijedj meg! Apríts fel picire egy fej hagymát, egy nagyobb, vagy két-három kisebb cukkinit pedig vágj apró kockákra. A hagymát párold meg egy kevés olajon, majd add hozzá a cukkiniket. Párold addig az egészet, folyamatos keverés mellett, míg a cukkini meg nem puhul. Egy-két evőkanálnyi vizet tehetsz alá. Sózd, borsozd meg, vagy tegyél alá egy zöldségleveskockát. Nem igényel külön fűszerezést, mert jellegzetes íze van, amit sokan kedvelnek. Ha kész a cukkini, akkor egy evőkanálnyi olajjal keverve tedd egy turmixgépbe, vagy tegyél bele bot mixert, és pürésítsd kenhetőre. Ha fel akarod turbózni, remekül illenek hozzá a különféle magvak, mint a lenmag, vagy a napraforgó, tökmag, vagy fenyőmag, esetleg a lepkeszeg mag. Meseszép, friss zöld színű szendvicskrém lesz az eredmény.

Halkrém – pasis és fincsi!
A nagy áruházakban sokféle olajos halkészítmény kapható, szinte bármelyik jó, én a legjobban a tőkehal májat szeretem, de ez ízlés dolga. Olyat válassz, ami olívás, nem paradicsomos lében van eltéve. A haltörzseket vedd le a gerincről, keverd össze egy kevés margarinnal, ízesítsd fehér borssal, és ha van odahaza, akkor egy kanálnyi fehér borral, ha nincs, vagy ha ilyenre nem pazarolod, akkor ugyanennyi friss citromlével. A zöld fűszerek közül a petrezselyem illik hozzá legjobban, ezt bele is keverheted.

Szilveszteri lencsekrém, virslivel
Ehhez egy kis előkészület kell. Ha konzerv lencsét használsz, azonban ezt kiküszöbölheted. Az egy konzervnyi, vagy egy csészényi lencsét meg kell főzni puhára, babérlevéllel, esetleg leveskockában, majd egy kevés majoránnával, sóval, borssal, és egy doboz joghurttal össze kell pürésíteni. Adj hozzá késhegynyi római köményt, ha van odahaza. Megfőtt, és apró karikákra szelt virslit kell hozzákeverni, hogy valódi szerencsehozó szilveszteri szendvicskrém legyen belőle. A felkarikázott koktél virsli is jó.

Macsós húskrém – pasi fogónak, vagy havermarasztalónak! 
Egy kisebb szál friss, könnyen elmorzsolható kolbászt, egy egész csokor újhagymát apróra vágva,egy jó ujjnyi kenőmájast, kb két evőkanálnyi margarint keverj össze, adj hozzá némi – akár csípős – piros paprikát, vagy egy kevés piros aranyat. Vágj apróra kb 20-25 deka sonkás felvágottat, majd keverd a krémhez. Masszív húskrém, nagyon sok zsírral – fogyókúrázóknak tiltott! Szép, piros színű krém lesz a végeredmény, ha jól színez a paprika!

A különféle krémeket akár egy tálcára is sorjázhatod, vagy kis tálkákban sorakoztathatod fel.
 
[kapcsolodo_cikkek]