Mindenki megbolondult? Mi folyik a világban? - Asztrológiai térkép a válságról

Válság alatt sokan sokfélét értünk. Anyagi, pénzügyi, gazdasági, vagy egyre gyakrabban humanitárius válságot - sajnos. Szemmel látható, hogy amikor úgymond nyugalom van, akkor szerte a világban elfogadhatóbb a helyzet, míg mikor egyes térségekben elindul az őrület, akkor kerek e világon megbuggyannak az emberek. Igen, talán mi is, te is, én is kedves Olvasóm! Mi zajlik le az égen, és a földön? Kérdések és válaszok a csillagokban!

Sok válság is egy válság
A válságok mögött valójában egyetlen válság húzódik meg. Méghozzá a Föld bolygó energiaválsága, a természeti katasztrófák szörnyűsége. Földünk a környezetet nem kímélő életmódnak köszönhetően egyre több helyen élhetetlenné vált. Az életfeltételek gazdasági helyzeteket hoznak létre, nem ritkán a vallási nézeteket is belekeverve a dolgokba. A kettő kereszteződéseként létrejönnek azok a kritikus pontok, melynek hatására emberek ezrei keresnek külföldön munkát, százezrek válnak hajléktalanná, s időről időre a katasztrófákban tömegek halnak meg, jeléül a káosznak, a Kali-yuga korai szeleinek.

A válságok persze kisebb volumenű helyzetekből indulnak. S noha nehezen értelmezhetőek egyazon egységes folyamat részeiként. Amíg az emberiség még mindig arról beszél, hogy nincs globális felmelegedés nincs mit tennünk földünkért, addig sajnos soha nem is fogjuk megérteni, hogy egy gázválság, vagy egy háború miként jelzi a későbbi összeomlást, most előre, jóslatként közeledve hozzánk.

Az energiaválság egy kisebbfajta környezeti katasztrófaként jellemezhető, az előszele és üzenete annak a problémának, amivel hamarosan kénytelenek leszünk szembenézni. Az önfenntartó rendszereknek, a fennmaradó fejlődésnek van jövője, a környezetbarát megoldásoknak, a többi pusztulásra ítélve.
A hagyományos és jól bevált, értsd 50-150 éve alkalmazott, gyermekien kiforratlan és buta.

HarmoNet tipp: Isten tervez, ember végez - Miért nem a felelősök szenvednek a környezeti katasztrófáktól? >>

Csillag-keringő

Persze a csillagok sohasem hazudnak. Nem determinálnak, de kiválóan mutatják be az égi hadszíntér színdarabjaként konfliktusainkat. Ennek vetülete az a földi nyomorúság, amely 2008 és 2009 fordulóján sújtja bolygónkat.

Milyen csillagállások árulkodnak a nehéz helyzetről? Megjósolható volt egyfajta konfliktus?

Természetesen igen. S nem csupán a múltként, jövő képpen is beszélnünk kell ezekről, mert az égen lassú mozgású, transz-szaturnikus, a világ egészére nagy nyomást gyakorló bolygók léptek ezúttal kapcsolatba, erős kozmikus hatások játszódnak le. Első és leglátványosabb az időszakos képletben természetesen a Mars-Plútó együttállás, amely mintegy kétévente visszaálló konjunkció. Brutalitást, erőszakot, akár árulást, kegyetlenséget, vagy háborút is hozhat. Ugyanakkor tűz (Mars), illetve fagy, jég (Plútó) általi pusztításokat környezeti katasztrófák terén.

Hasonló probléma az égen a Szaturnusz, az idő nagy urának sétája, amely rossz fényszöggel kapcsolódik a Neptunuszhoz és az Uránuszhoz.
Hirtelen kirobbant vitákat, meggondolatlanságot, az állandóság megkérdőjelezését, a megszokott dolgok felrúgását, zavart, titkokat, és a Neptunusz révén káoszt, kilátástalanságot, az információk pontos nem ismeretét hozza magával. Az égen tehát bátran mondhatjuk, minden kozmikus bolygó fájdalomról regél. Hasonló negatív hatások álltak fel a 2004-es cunami horoszkópképén is, amely éppen karácsony napján egy rettenetes, 9-es erősségű földrengés képében indult útjára. Az energia hasonló, az üzenet más, ezért másként nyilvánul meg.


Isten büntetése a lakosokon?

Sokan ezt az erőt Isten büntetésének vélték, csupán tudatlanul azt felejtették el, hogy azért a világ szegényebb vidékeit érte ez a rettenetes esemény, mert ők éltek egy környezeti, éghajlati szempontból instabil területen, a valódi bűnt azonban a tengerpartokat nyaralóparadicsommá alakító fakitermeléseket elrendelő személyek követték el, amelyek korábban természetes gátjai voltak a szigetek építményeit leromboló óceánnak. 150 ezer halálos áldozatról számoltak be akkor a hírek.

Korábban és később is találhatunk ilyen és ehhez hasonló fordulópontokat, szörnyű pillanatokat. Sajnos az égiek útja, most azt mutatja, ideje magunkba fordulnunk. Az asztrológia tudománya azonban csodálatos. Minden negatív tartalmú bolygónak is létezik pozitív oldala, így minden bolygóról tudható milyen pozitív tartalmakon keresztül lehet ezeket az energiákat levezetni.

HarmoNet tipp: Hogyan lehetsz aktív részese a természeti katasztrófák elkerülésének? >>

A Plútó és Mars esetében pl. harcias fellépés az emberek védelmében. Lélektani támogatás a gondokkal küzdőknek. Ugyanakkor akármennyire is bíztatóan hangzik, pl. atomerőművek újraindítása, az együttállás oldódásáig, szétkapcsolásáig nem célszerű ennek végzése. A Szaturnusz révén az olyan szervezeteknek és államoknak szilárd talajt kell biztosítani, amelyek eddig is jelen voltak a nemzetközi kommunikációban, és az élvonalban kell maradnia a régi, bejáratott kapcsolatoknak minőségi úton. A felek közötti titkolózásokat érdemes megszüntetni. A robbanékonyságot, kreatív ötletekbe, megoldókészségbe, kirobbanóan jó helyzetek létrehozásába érdemes feccölni.

Kozmikus helyzet
A Plútó és a Mars ugyanakkor a Bakban egyesülnek, ezért tudjuk, hogy üzletről, sikerről, illetve minden ország esetében a jogos érdekvédelemről van szó. Azonban ez az önvédelem most szigorú, nem engedékeny, hanem vaskos, kemény, hideg fejjel mérlegelő. Ha személyes épületek ezt igazolják, akkor támadásnak, erőszaknak, brutalitásnak, fenyegetésnek, vagy akár gázolásnak, gyilkosságnak van kitéve az illető. Értsd jól, ha a kozmikus képlet az adott szülött képletében ezekkel az állásokkal lényeges aktiválásokat hoz létre. Így jöhet létre autóbaleset, totálkár, gázolás, gyilkosság is akár.

Kommunikáció és csillagok
2008. december 31-én a Merkúr elérte a Jupitert, mutatva, hogy kis dolgok és kisemberek életére most a nagyok vannak hatással, ugyanakkor tudni kell, hogy ez visszafelé is igaz, a kis emberek elérhetik hangjukkal a nagyhatalmakat, újra január 17-től. Majd kéthetes periódusokban van remény az értelmes, erős hangadásnak.

Mars idővel elhagyja a Plútót, szerencsére, s folytatja égi útját, amely békés lehet egészen az Uránusz beéréséig, bár korábban a Neptunusszal való koccintás során is feltárhatatlan, kritikus, zavaros helyzeteket hozhat létre az államok vezetésében és a szülöttek személyes életében is. A Szaturnusz azonban még tartja kozmikus helyzetét, álláspontját, s szigorúan fogja a két közelebbi kártékonyt fényszögeivel. Hatására sajnos érdekellentétek, lázongások, de akár gyógyszerellátási gondok, elektromos áramproblémák, és katonai csapások is megeshetnek. Reméljük, hogy Földünk társadalma megérett arra, hogy ezen energiák pozitív, építő oldalát ragadja meg, és a pusztítás helyett épülést hoz létre szerte a világon.

Fodor Kata