Kínai zöldséges csirke

Varázsolj egy kis kínait a konyhádba! Gyors és isteni vacsora lesz belőle, ami nem terheli meg a gyomrod!

Hozzávalók:

1 nagy sárgarépa
1 nagy kaliforniai paprika
1 fej hagyma
10 dkg gomba
40 dkg csirkemellfilé
szójaszósz
wok fűszerkeverék

olaj

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, csíkokra vágom, és bepácolom annyi szójaszósszal, ami mindenhol körbevonja. Ezután a zöldségeket összevágom (a répát, paprikát vékony csíkokra, a hagymát és a gombát szeletekre), majd egy wokban vagy teflon serpenyőben olajat melegítek. Ebben a csirkecsíkokat elkezdem sütni.

Amikor már félig megsültek, hozzáadom a zöldséget és néhány percig pirítom. Ezután ízesítem a fűszerkeverékkel és a szójaszósszal. Ha szükséges, sózom és már tálalom is.

Frissen rizzsel vagy kínai tésztával tálalom!

Tipp: Én a saját tányéromon még meglocsolom chilliszósszal is, aki szereti a csípős ízeket, próbálja ki így is!
 
[kapcsolodo_cikkek]