Kiszáradt kéz? 1 perces megoldás! SPA - kezelés a gyönyörű kézért 3 egyszerű lépésben

Télen a nagy hőmérséklet-különbség tönkreteszi kézbőrünket. A kicserepesedett, kipirult, csúnya kezet sok nő inkább dugdossa, kesztyűben marad, vagy éppen folyton kenőccsel keni, kevés eredménnyel. Túl drága manikűr-szalonokban kínált szilikonos kézpakolás? Az egész éjszakás pamutkesztyűs megoldás időigényes és több mint lohasztó? SPA egy percben a munkahelyen, vagy odahaza!

A kezünk bőre a legtöbb időjárási szélsőségnek ki van téve. Kifújja a szél, bereped a köröm, töredezett lesz, hiába ápoljuk akár napi többször is valamilyen kézkrémmel. Hosszadalmas és drága kezelések helyett egy egyszerű, egyperces megoldást kínálunk, amit akár odahaza, akár a munkahelyen megtehetünk, hogy mindig ápolt és szép legyen a kezünk. Urak figyelmébe is ajánlott, hiszen nekik sem mindegy, hogy a kézfogásukkal milyen hatás érnek el!

Első lépés: Váltott hőfokú kézmosás
Mossunk kezet, első körben szappan nélkül előbb meleg, majd hideg, majd újra meleg, végül hideg vízben, melegítsük vissza kezünket egy törölközővel. Ez a fázis kitágítja, élénkké teszi a kézfejben futó apró ereket, sőt a számítógépezéstől, vagy a kasszában ülve elfáradt kéz-ízületeknek is kiváló gyógyszer. Csak egy hideg-meleg vizes csap szükséges hozzá, ami szinte mindenütt kéznél van!Második lépés: kéz peeling

A szokásos testradírral, vagy bőrradírunkkal mossuk meg a kezünket, szappan helyett. Ez nem csak a szennyeződéseket tűnteti el, de a kézfejen lévő elhalt hámsejteket is leviszi, így a bőr felülete üde és friss lesz. A friss bőrbe sokkal jobban fel tud szívódni a hatóanyag.

HarmoNet tipp: Ciki az érintés? - Kézápolás: Igényes körmök télen is >>

A köröm környékét érdemes lehet egy puhább körömkefével alaposan átkefélni, hasonló céllal. A lakkos körmöt a körömkefe megsértheti, ezért lakkozás előtt végezzük ezt a műveletet. Lakkos körömnél inkább hagyjuk ki a körömkefe használatát!

Harmadik lépés: krémezés egy jó krémmel!

Nem minden bőrtípusra való azonos krém, ezt sajnos magunknak kell kikísérleteznünk. A norvég formulás krémek általában a téli időszakra nagyon jók, de a zsíros alapanyagú kamillás, vagy calendula (körömvirág) és csalán hatóanyagú, vagy mézes kenőcsök is nagyon jók. Magunk is keverhetünk jó kézkrémet, de sokszor egyszerűbb, ha egy bevált kenőcsöt vásárolunk. A krémet, akárcsak egy igazi masszőr, alaposan dolgozzuk be kézfejünkbe. A kézen, akárcsak a talpon, rengeteg idegvégződés található, így a kéz masszírozása nem csak a bőrnek, hanem egész testünknek, lelkünknek javára válik.

Tippünk: ha van olyan közeli barátunk, munkatársunk, akit szeretünk, megajándékozhatjuk egymást napi egy kézmasszázzsal! Üdítő élmény ez a kis kényeztetés, és alig egyperces művelet az egész. Sokkal jobban esik, ha valaki más masszíroz bennünket, aki szeretetét is beleadja a műveletbe.

HarmoNet tipp: Kézápolás, manikűr, műköröm >>

A kezek SPA kezeléséhez tehát jószerivel alig van szükség valamire: A friss, szép kézfej-bőr megőrzéséhez hordjunk természetes alapanyagokból készült meleg kesztyűt, tartsuk rendben naponta körmeinket is! Ugyanezt a műveletet elvégezhetjük természetesen fáradt lábfejünkön is!

Harangozó Barbara