Egyél a selymes bőrért! Mesésen puha tapintás szeles időben is

Mit tehetünk bőrünkért belülről, természetes úton, ha még száraz, szeles időben is selymes és lágy tapintású bőrfelszínt szeretnénk?

A bőr fiatalságához, fittségéhez és frissességéhez szükségünk lesz:


Ha ezekből a vitaminokból elegendőt fogyasztasz, akkor bőröd mindenképpen szép lesz, és a száraz, de nedves, párás, szeles, csípős, akár jéghideg időt is képes lesz elviselni. Ha igazán pirospozsgás lennél, akkor figyelned érdemes még a vas-szintedre is.
Mik azok a természetes táplálékforrások, amiket akár naponta, vagy váltogatva érdemes fogyasztanod a szép bőrért?


Mértékkel a tej és a tejtermékek! 
Joghurt, tejszín, minőségi, nem zsíros, túró. (A sajt és kefir, bár egészségesek a bőrnek nem sok hasznot hoznak.)

Zöldségfélék közül a nyomelemekben gazdag brokkoli, a keményítőben gazdag burgonya és az A vitamin valamint vas bajnokai a répa, cékla és spenót, sóska fogyasztandó. Utóbbi négy, ha lehetséges, nyersen vagy hőkezelés nélküli formában!

Gyümölcsök közül: az alma, az őszibarack és a fő káliumforrás, a méregtelenítő banán jöhet szóba. Méregtelenítő hatása miatt sokan az ananászra és papayára is esküsznek.

A bőr olajtartalmához és E-vitamin-gazdagságához, olajos magvakra, így dióra, mandulára, kesudióra, pisztáciára, amerikai és földimogyoróra lehet szükségünk. Férfiaknak erősen ajánlott még a tökmag is. Leghasznosabb a dió és a mandula.


Az elegendő C-vitaminhoz szükség lehet citromra, almára, ananászra, áfonyára, csipkebogyó termésére, vagy teájára is, és a homoktövis barátunk lehet ebben.


A bőr kiszáradásához az alábbi dolgok járulnak hozzá:


A szép bőr külső természetes ápolásához ajánlom figyelmedbe a méz és tejszín, vagy zsíros tej keverékét. A túró tejföllel valamint növényekkel, így zöld salátával, spenóttal, és uborkával – só nélkül történő – keverékét, pakolásként.
A teavaj kurkumával és kevés tejszínnel való egyvelegét. Ezeket a bőrfelület bármely részére felvihetjük és 15-20 perces kezelés során selymes, lágy bőrt kapunk.

A kezelések előtt, ha kell egy jó meleg fürdőt követően, a fellazult, de egyébként kemény, elszáradt bőrrétegeket távolítsuk el. Ha így visszük fel a pakolást, a mélyebb rétegekben is egyből hat.