Kínai vegetáriánus receptek

Hazánkban is egyre népszerűbbek a kínai ételek. Ráadásul ma már minden hozzávalót beszerezhetünk akár a sarki boltban is. Három könnyen elkészíthető kínai zöldség-ételt mutatunk itt be.

Hazánkban is egyre népszerűbbek a kínai ételek. Ráadásul ma már minden hozzávalót beszerezhetünk akár a sarki boltban is. Három könnyen elkészíthető kínai zöldség-ételt mutatunk itt be.

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:
· 2 db sárgarépa, a zsenge levelekkel együtt
· 2 db gyökér, a zöldjével együtt.
· 1 liter erőleves
· 1 evőkanál olaj
· másfél kávéskanál só
· ½ kávéskanál ételízesítő

Elkészítés:
A meghámozott zöldségeket hosszában négyfelé vágyjuk, a forrásban lévő vízbe rakjuk, és 3 perig benne hagyjuk. Ezután kivesszük és hagyjuk megszáradni.
Az erőlevest felforraljuk, beletesszük a zöldséget, és 20 percig főzzük. Hozzáadjuk az olajat, a sót és az ételízesítőt. Összekeverjük és még 2 percig főzzük.

Melegen tálaljuk


Chou Mein brokkoli

· 3 szál szeletelt brokkoli,
· 1 evőkanálnyi olaj
· 2*fél csésze víz
· 25 deka babcsíra
· egy evőkanál kukoricakeményítő
· fél csésze szeletelt mandula vagy napraforgómag (izés szerint)
· fél evőkanál szójaszósz
· ha szeretjük, egy kávéskanál szezámolajat is hozzátehetünk

Elkészítés:
A brokkolit felszeleteljük és az olajon és a fél csésze vízen 3 percen át pároljuk közepes hőmérsékleten. Hozzáadjuk a babcsírát és a mandulát vagy a napraforgó magot, és még 2 percig pároljuk. Oldjuk fel a keményítőt fél csésze vízben, adjuk hozzá a brokkolihoz a szójaszósszal és a szezámolajjal egyetemben. Keverjük össze, és lefedve pároljuk még egy percig

Melegen tálaljuk.

Gombás kínai kel

Hozzávalók:
· 1 db közepes méretű kínai kel
· 5 db nagyobb gombafej
· 1 db fokhagyma
· 1 db kisebb gyömbérgyökér
· 2 hegyes-erős paprika
· egy evőkanál ecet
· egy evőkanál szójamártás
· két evőkanál olaj

Elkészítése:
A kelt leveleire szedjük és a leveleket nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát, paprikát felaprítjuk, a gomba fejeket egészben hagyjuk, míg a szárakat felaprítjuk, a gyömbért megreszeljük.
Az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletre forrósítjuk, beletesszük a gyömbért, fokhagymát és a paprikát. Összekeverjük és hozzáadjuk a gombát és a leveleket. 2 percig sütjük és hozzáadjuk az ecetet és a szója szószt és még két percig sütjük.

Melegen tálaljuk.

Kapcsolódó fórumunk:
Vegifórum