Hála és öröm hangjai - Közös meditáció teliholdkor!

Aki örömet lel saját hangjában, mindenhol máshol örömet lel! Az éneklés úgy gyógyítja a lelket, ahogyan a gyógyszerek nem tudják. Az éneklést depresszió megszüntetésére, boldogság kifejezésére, veszély megelőzősére, jobb koncentrációra a meditációban világszerte gyakorolják az emberek. Az éneklés segít egyensúlyban tartani az érzelmi, fizikai és szellemi állapotot, valamint megnyitja a spirituális ösvényeket.

A Boldogság a hangban lakik. Énekléskor - akaratunktól függetlenül - intenzívebben, mélyebben kezdünk el lélegezni, mint ahogy általában szoktunk. A mélylégzés során több levegő jut a tüdő alsó részeibe is, és emeli szervezetünk oxigénkoncentrációját. Ennek következtében jobban működnek a szervek, több vér jut az agyba. Agyunk endorfinokat - ,,boldogsághormonokat" - kezd el termelni. Ennek hatására feloldódnak a bennünk lévő feszültségek, a stressz, a szorongás. Az éneklés valódi antidepresszáns - mellékhatások nélkül. Nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk tőle.

A daloknak teremtő ereje van. A hangokat nemcsak fülünkkel, hanem sejtjeinkkel is érzékeljük. A hanghullámok rezgéseit a test könnyen átveszi, hiszen a testünk háromnegyed részét víz képezi. Így a rezgésen keresztül - sejtszinten - erőteljes anyagcsere folyamat indul el az egész szervezetben. Ha a dallam pozitív (bátorító és önmegerősítő) szöveget hordoz magával, segít megszabadulni a negativitástól, harmonizál és gyógyít. Az ilyen jellegű énekek, éneklések feloldják a pszichés feszültségeket, javítják a közérzetet, hangulatot. Vagyis énekléssel helyrehozhatjuk zavaró érzelmeinket, megszüntethetjük zaklatott lelkiállapotunkat.

A hangok gyógyítanak. Számos kultúra és vallás annyira mélyen tiszteli a hangot, hogy a világegyetem keletkezését is innen származtatja. A hinduk szerint sötétség és csend volt az univerzumban, amíg az om hang ki nem áradt. Az om az anya, amelyben az összes hang rezgésszáma benne van. Az összes kultúra használta a hang és a zene erejét terápiás célokra. A hangterápia csökkenti a stresszt és a fájdalmat, segít az ellazulásban, saját magunk megismerésében, növeli kreativitásunkat.

Az Éneklő Kristálytálak a hanggyógyítás, hanggal való harmonizálás varázslatos segítői. A kvarckristályból formált, csakrák dalát zengő hangtálakban egyesül a Föld és az Ég ereje. A kristály magában hordozza a Föld megtartó erejét, az ősök és a föld mélyének bölcsességét. A kvarckristály erősíti, átformálja, raktározza és szállítja az energiát. A kristályok igen mélyen hatnak a szervekre, szövetekre, sejtekre, a kristály hatására a gondolat harmóniába rendeződik, megváltozik az agyhullámok frekvenciája és ez hat a tudatosságra.

A hangok rezgése pedig elhozza az Ég végtelenségét és a határtalanság érzését. Az energia állandóan mozgásban van, ami mozdul és vibrál az hangot ad. Lehet, hogy nem halljuk a hangot, mert az hallásküszöbünk alatt vagy felett van, de a bőrünk és a csontjaink is érzékelik a hangokat, melyeket magukba szívnak és testünk többi részével együtt ,,elfogyasztják". A hang változást idéz elő az immunrendszerben, a vegetatív idegrendszerben és az endokrin rendszerben. A Kristálytálak dala összekapcsolja a Láthatót és Láthatatlant, Tudatost és Tudattalant, az Embert és az Isten/nőt. Lelkünk mély rétegeit megérintve az Éneklő Kristálytálak gyógyítanak, harmonizálják a csakrák működését, és finoman ráhangolnak az élet hullámain való áramlásra.

Április 9-én, Teliholdnál különleges varázslatra készülünk. A TeliHold kiteljesedést, beérést sugárzó energiájában a közös éneklés és az Éneklő Kristálytálak erejének összekapcsolásával nyitjuk meg életünket a bőség és az öröm határtalan áramlásának. Életünk telve van csodákkal, olyan dolgokkal, melyek már beértek, kiteljesedtek, de mégis könnyebben vesszük észre azt, amit még nem kaptunk meg. Sőt, ha visszatekintünk életünk egy elmúlt időszakára azt is észrevesszük, hogy a nehéz élethelyzetek is rengeteg ajándékot hoztak, érdemes időnként visszatekinteni és köszönetet mondani ezekért az ajándékokért. Az este folyamán a csakrákhoz hangolt kristálytálak éteri rezgésének segítségével a figyelmünket a bőségre irányítjuk, az ajándékokra, melyek már jelen vannak az életünkben, mert így tudunk még több bőséget magunkhoz vonzani. Megtöltjük magunkat a köszönet és a hála érzésével, és megnyitjuk magunkat a közös éneklés erejének. Olyan dalokat énekelünk, amelyeknek szövegei célirányosak, egy bizonyos dologra fókuszálnak (pld. lelki béke, belső jólét és boldogság megteremtése). Ezek az énekek felvidítanak, megnyugtatnak, biztatnak, felemelnek.

Aki szeretne részese lenni enek a varázslatnak azt szeretettel várjuk:
Hálaadó Hang-Meditáció és Öröméneklés Bagdi Bellával és Veres Krisztával Április 9. (TeliHold) 19:00-22:00
Helyszín: Fészek Művészklub Kupola Terme (Kertész u. 36.)


További információ:
www.bagdibella.hu
www.vereskriszta.com