Spray-vel a korai magömlés ellen!

Egy 300 európai férfi részvételével végzett tanulmány szerint egy új spray lehetővé teszi, hogy a korai magömlésben szenvedő férfiak hatszor hosszabb ideig visszatartsák orgazmusukat.

A klinikailag korai magömléssel diagnosztizált férfiakat véletlenszerűen két csoportra osztották. Az egyik (100 férfi) hatóanyagot nem tartalmazó placebo sprayt kapott, a másik (200 férfi) pedig a PSD502 nevű sprayt, amely 7,5 milligramm lidokaint és 2,5 mg prilokaint tartalmaz. A három hónapos kísérlet során a férfiak a placebót illetve a PSD502 sprayt öt perccel a közösülés előtt alkalmazták. A férfiak és partnereik ezután stopperrel mérték a hüvelyi behatolástól az ejakulációig eltelt időt. A férfiakat arra utasították, hogy 24 órával minden egyes feljegyzett közösülés előtt tartózkodjanak a nemi aktivitástól illetve maszturbációtól.


A kutatók szerint tehát a PSD502 sprayt használó férfiak orgazmusukat átlagosan 0,6-3,8 perccel késleltették, szemben az alig több mint 1 perccel a placebót használók esetében. Ez azt jelenti, hogy a PSD502 spray segítségével a férfiak 6,3-szor hosszabb ideig kitartottak, mint korábban, míg a placebót használók csak 1,7-szer hosszabb ideig tartottak ki, mint korábban tették.

HarmoNet tipp: A magömlés szabályozása – megvalósítás a gyakorlatban >>

A tanulmány három hónap kezelés után a következő eredményre jutott:


A tanulmány eredményeit a BJU International szakfolyóirat áprilisi számában tették közzé.

Medipress