Kilenc rejtély, kilenc vezérszólam - grafológia és Enneagram

Különleges programra várja a laikusokat és szakmabelieket hétvégén a Grafológiai Akadémia és egy neves olasz grafológus: Karaktertípusok feltárása az Enneagram teszt és a grafológia dinamikus vizsgálatával!

A grafológusok közül sokan fordulnak különféle személyiség, illetve karakter rendszerek felé. Köztük jómagam is nagy érdeklődéssel várom a hétvégi workshopot, melyet Claudio Garibaldi tart. A nemzetközileg elismert Claudio Garibaldi (képünkön) olasz grafológus több évtizedes kutatási eredménye kerül bemutatásra – Magyarországon először. C. Garibaldi a különböző személyiségtipológiák, köztük kiemelten az Enneagram és a kézírás kapcsolatának feltárásával vált ismertté világszerte. A rendezvény bevezet az Enneagram komplex és nemzetközileg elfogadott alkalmazásába, amely magánszemélyek és cégek számára egyaránt használható.

Mi az Enneagram?

A kilencágú csillag tudománya. Nem a személyiségről, hanem annál sokkal mélyebb szintről, az emberi alapkarakterről ad egyértelmű térképet. Az Enneagram mély szintű ismerete segít megismerni önmagunkat, és eligazodni a többi ember világában. A grafológia és a transzperszonális pszichológia szoros kapcsolata mindkét tudományág számára gyümölcsöző, az Enneagram ajtót nyit ebbe az irányba, ugyanis a kategóriák ismeretelméleti szempontból tekintve kiegészítik egymást. Az Enneagram térkép a személyiségről, tükörkép az ember pszichológiai és spirituális természetéről. 

HarmoNet tipp: Fent és lent, jobbra és balra. A kézírásban ezt jelentik az irányok  >>

A rendezvényen C. Garibaldi mélységeiben és széleskörűen, példákon keresztül mutatja be,
hogy a grafológia és az Enneagram együttes alkalmazása hogyan nyújt hatékony segítséget a céges csapatmunkában, az emberi konfliktusok mély feltárásában, valamint a magánéleti, családi és a párkapcsolati problémák sokirányú megközelítésében a tudatosítást segítve. Ezzel a témával kapcsolatban C. Garibaldi rendszeresen tart előadókörutakat a világban: legutóbb az Egyesült Államokban (New York, Dallas), Kanadában és Franciaországban.Az Enneagram rendszeréből megérthetjük az egyes személyiségtípusok gyógyító képességeit,
adottságait, konkrét fejlődési folyamatait. Megtanulhatjuk megfigyelni és tudatosítani az egyes típusok kellemetlen, káros szokásait és reakcióit. Megérthetjük, hogy lelki fejlődésünkhöz miképpen kell értelmezni és felhasználni a motivációkat, a tudattalan gyermekkori üzeneteket és a terápiás stratégiákat.

Részletes ismertető és jelentkezési lehetőség >>