Szocialista járművek szépségversenye

Felbőg május 1-én a szocializmus motorja a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum előtt. A rendezvényen veterán járművek idézik vissza az elmúlt évszázad majálisait. A nap retro hangulatban telik, a Rádió 7 élő, kihelyezett kívánságműsort sugároz a helyszínről "Az Emlékpontból kérték" címmel, de megrendezik a szocialista autók szépségversenyét is. A bátrak pedig körmös traktoros kocsikázáson vehetnek részt.

A szocialista járművek szépségversenyére az érdeklődök saját – többek között Pannónia, Zsiguli, Csepel, Barkas, Trabant – autóikat, motorjaikat, kerékpárjaikat nevezhetik be. Sokak szerint a papírjaguárnak is nevezett Trabant és az olasz licenc alapján gyártott orosz Zsiguli maga a szocialista ipar szimbóluma. Az Emlékpont előtt összegyűlő kollekcióból a legszebb szocialista jármű titulusra az interneten keresztül szavazhatnak az állampolgárok.


A vállalkozó szelleműek próbára tehetik tudásukat az egykori május elsejei felvonulások koreográfiájáról és a veterán járműcsodák műszaki paramétereiről; a helyesen válaszolók sör-virsli jegyet nyernek. A „Felvonulók, utánam!” program keretében rendhagyó tárlatvezetés lesz a május 1-jén ingyenesen látogatható Emlékpontban.  

HarmoNet tipp: 45 év vágtatás - Mustang >>

A bátrak és a „játszós ruhában” érkezők számára ajánlják a rendezők a traktoros kocsikázást a Hoffherr-féle „körmös” traktoron.
A jó hangulatról a Rádió 7 élő, kihelyezett kívánságműsora gondoskodik; Váradi Gábor műsorvezető egész nap teljesíti a majálisozók zenei kéréseit.A „Régi idők mocija” nevezetű programelem keretében május 1-jén 10 és 16 óra között veterán járműveket csodálhatnak ifjak és idősek egyaránt az Emlékpont előtti területen.