Mi micsoda? A graham liszt

Ismerős lehet a szó a kenyerek, péksütemények cimkéiről, de vajon mit takar?

Honnan származik?
Az elnevezése nem egy konkrét gabona fajtát, hanem egy lisztkeveréket takar. Az graham elnevezés annak az amerikai orvosnak a nevéből ered aki ezt a lisztkeveréket bevezette. Sylvester Graham az egészséges táplálkozás egyik úttörője volt, véleménye szerint a fehér lisztet felválthatná egy olyan keverék amely a gabona héjrészét is tartalmazza.

Mit tartalmaz?
Gazdag zsírban, enzimekben, ásványi anyagyokban amelyek  jó hatással vannak az emésztési zavarokban szenvedőkre. Ebből a keverékből készült termékeket a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Mi készüljön belőle?

Készülhet belőle kenyérféle, péksütemény valamint sütemények készítésénél is megállja a helyét. Ajánlatos odafigyelni a szavatosságára mert kb. fél év után minőségének romlása tapasztalható! Keverve süthetünk belőle házi kekszet a gyerekeink és az egész család örömére valamint gyúrhatunk belőle házi tésztát is!

Patocskai Nikolett