Hangmasszázs: Fájdalommentes gyógyterápia - gyermekeknek is!

Hangmasszázs terápia, Peter Hess módszerének alapjául a hangok hatásával kapcsolatos olyan ősrégi felismerések szolgálnak, melyeket már több, mint 5000 évvel ezelőtt alkalmaztak Indiában, hogy helyreállítsák a szellem, a test és a lélek harmóniáját.

Éveken át tartó kutatás és gyakorlat során fejlesztette ki a Hangmasszázs Terápiát, mely hozzásegít a test energiamezejében keletkezett zavarok helyreállításához, támogatja az immunrendszer felerősödését.

A masszázshoz a páciens kényelmes ruhában elhelyezkedik egy kezelőágyon, vagy a földön kialakított fekhelyen. A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben. A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli s a folyamatos hang és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul. Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk ilyenkor, s a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.


A hangtálak kellemes hangjai megnyugtatják a szellemet, fellazítják az ún. energiablokkokat, és egy jóleső ellazuláshoz vezetnek. Ha a test laza az energiák helyes áramlása ismét megindul.
A hangmasszázs egy teljeskörű, holisztikus terápia, a test, a lélek és a szellem magasabb aspektusainak gyógyítását is egyaránt lehetővé teszi.

Felhasználás: A legkisebb feszültség oldásától, a célzott fájdalom enyhítésén keresztül, a különböző idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítség. A stresszmentes állapot végett szépészeti kezelésekre is használják, hiszen lazává teszi a testet, megszépíti azt.

HarmoNet tipp: Hangfürdő >>

Ellazulási és fájdalomcsillapítási hatásával segít migrénben, emésztési zavarok, gyomorbaj esetén, altesti görcsök, menzesz, húgyúti bajok, tartószövet problémák, porckorong, gerinc, ízületi problémák, keringési zavarok
– melyek az izmok által a vérereket nyomva alakulnak ki -, magas vérnyomás.
Mivel vegyszermentes, természetes megoldás, ezért terhes kismamák, szoptató kisgyermekesek is alkalmazhatják. Érdekessége és fájdalommentessége miatt gyermekek kezelésére is kiválóan alkalmas.


Normál értelmi képességű, vagy fogyatékossággal élő gyermekeknél egyaránt alkalmazható. Nyugodtabbak
, kiegyensúlyozottabbak, motiválhatóbbak lesznek, a kezelések eredményeként iskolai teljesítményük, társas kapcsolataik javulnak, sőt ezen a területen egyre több sikerélményt hoznak. Segíthet hiperaktivitásban, autista jelenségeknél, a Cri Du Chat (macskanyávogás) szindrómában, de nevelési és tanulási problémáknál is.

Cri Du Chat szindrómáról >>