Bajnai ír - a grafológus meg kielemzi

Az Indexnek írt köszöntő levél elemzése, Bajnai kezétől, és a HarmoNet grafológusától, Gáspár Katalintól.

(Kép: Indexről, innen>> )
Az eredeti méret és arányosság nélkül kicsit nehéz elemezni ezt a kézírást, de megkísérlem - köszöntőül a szintén 10 esztendős Index részére.

A kézírás elnyújtott, "lusta" vonalvezetésű, olyan emberé, aki nem kapkod. Péterrel való viszonya közvetlen, oldott, Pétert nagyra tartja, olyan embernek látja, akinek véleményére, szavára adni lehet és érdemes. Gratulációja nem csupán egy manír, kézírása alapján szívből jövő, valódi érzelmek vannak mögötte. Érdekes kis jelkép, hogy az egyenlőségjelből véletlenül egy kis háromsávos "zászlócska" született.
A Magyarország szót - mely a hazához, illetve "munkaadójához" való viszonyáról szól, érdekes módon szinte a toll felemelése nélkül írja le. Ez az erős kötődésről, némileg félelmekről, megkötöttségről is szól. Különösen azért, mert a szó alapvonala igen változékony, hullámvonalas, vagyis a viszonya kiegyensúlyozatlan, nem stabil, bizonytalan.


Bajnai széles érdeklődésű ember, de nem nagyon tud elmélyülni egy-egy témában, inkább a sokoldalúság, a szórt figyelem jellemzi őt. Felelősségvállalása, vezetőként való helytállása reális, stabil. Nagyon jól tud tanulni, de a tanultakat a gyakorlatban felhasználni az igazi erőssége. Nincs erős külső kontroll igénye, saját indíttatásból is képes döntéseket hozni. Távolságtartó emberré válik a hatalom által - korábban nem volt ennyire óvatos másokkal.

www.grafologus.hu