Cseresznyés-túrós sütemény

Itt a korai cseresznye szezonja! Befőtten kívül készíthetünk belőle sokféle édességet, süteményt, stb.!

Cseresznyés-túrós sütemény

Hozzávalók: 30 dkg kimagozott cseresznye, 10 dkg margarin, 10 dkg túró, 2 tojás, 4 ek. tejföl, 15 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy citrom reszelt héja

A margarint kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a reszelt citromhéjat. Ezután tovább keverem a túróval, tejföllel. A lisztet a sütőporral összevegyítem és a túrós keverékhez öntöm. Az összedolgozott tésztát egy kikent tepsibe öntöm, megszórom a kimagozott cseresznyével és 180 fokos sütőben megsütöm. Tűpróbáig kell sütni, ha úgy látod nagyon sül a teteje egy darab fóliával takard le.

Porcukorral megszórva tálalom!