Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 3. Lolka-Bolka túra

Hogy csiszold tökéletesre különleges, spirituális képességeidet? Hogy kaphatsz választ, ha elakadtál az életutadon? A komoly tanulmányok mellett szükség van a játékra is. Egyik-másik egyáltalán nem olyan könnyű, mint ahogy hinnéd. Fejleszd a hatodik érzékedet!

Lolka és Bolka a Föld körül – emlékszel erre a rajzfilm sorozatra? Ennek az elején a két főhős egy földgömböt pörget, s amelyik pontra ráböknek, oda utaznak az adott epizódban. A mi játékunk is ilyesmiről fog szólni.

Ha nem emlékszel erre a mesére, kattints a filmre és nézd meg Lolkával és Bolkával együtt Indiát




Azonban egyéni bátorság kérdése, hogy földgömböt, vagy a kerületi térképet mered-e elővenni? Figyelj! 

Felkészülés:
Végy magad elé egy térképet, vagy Földgömböt, vagy legalább az irányítószámok jegyzékét. A babonások a bal kezükbe, a nem babonások mindegy, melyik kezükbe fogjanak egy gombostűt, és a megpörgetett Földgömbre, vagy a tetszőleges helyen felcsapott, vagy az akár fordítva kiterített térképre bökve állítsák meg egy ponton. (Irányítószám jegyzéket tessék szépen bárhol kinyitni és véletlenszerűen bökni egyet!) 

A folyamat:
Ha nem találod a helyed a világban – és mindenkinek vannak ilyen pillanatai – akkor ezt a játékot érdemes elővenni! Csukott szemmel bökj rá a térképre gombostűvel, és aztán keresd fel azt a helyet. Kalandvágyadtól függ, hogy csak szűkebb lakóhelyed vagy Magyarország, vagy az egész világ térképét választod. Először elmélkedj a kiválasztott ponton – miért pont oda? Miért pont most? Aztán, ha az elmélet irányt mutatott, engedd át a helyet a gyakorlatnak – magyarul utazz oda!

Tudd, hogy a hely felkeresése fog segíteni a lelki utadon is:
  1. kikkel találkozol?
  2. miket (kiket) látsz?
  3. mik történnek?

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1. A csend >>

Ha csak Budapest, vagy a városod térképét nézed, gondolkodj el alaposan:

Utazz oda!
A lelked, vagy ha úgy tetszik, a „belső vezetőd” „angyalod”, vagy a „felsőbbrendű éned” küldött pont arra a helyre! Mindegy, hogy nevezed, a válasz ott vár rád. Az út lehet, hogy hosszabb lélegzetű lesz, elefánt háton utazással és tigris-lessel. Lehet, hogy Algyőig, vagy éppen Pornóapátiig utazol csupán, vagy a faluban maradsz és a Petőfi utcában lesz a rejtély kulcsa?


Ha a bátor utazó prototípusa vagy, s egy távoli hely felkeresése a célod, úgy mérlegelj okosan. Nem biztos, hogy például Ruanda éppen most megfelelő célpont egy nő számára, de rengeteg gondolkodni valót ad a nőiesség kérdéseiről anélkülis, hogy életed veszélyeztetésével oda utazz! A felkészülésre adj időt magadnak, néha a felkészülési időben is rengeteg fontos választ, támogatót kapsz, s a véletlenek sorozata játszik a kezedre. 

Erre figyeljünk:
HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 2. Várdiga-varázslat >>

Ezt erősítjük:

Hitünket, saját életcélunk, életutunk, belső és külső ösvényünk megtalálását segíti ez a gyakorlat. Erősödik bennünk a tudat, hogy a teremtő – nevezzük bárhogyan is – nem hagy magunkra bennünket, s hogy a lehetőségeink tőlünk függnek. A válasz a szomszéd utcában is ugyanúgy ott bújhat, mint a Föld bolygó túlsó felén!

Kép: Piqs.de