Botrányos premier készül - egymásnak estek a Neoton tagok a musical miatt!

Hamarosan bemutatják a Neoton Família dalaiból készült musicalt. A "Szép nyári nap" címet viselő darab premierje azonban az egykori sztáregyüttes nem minde tagjának lesz ünnep. A két egykori frontember más és mást állít, ám annyi bizonyos: Végvári Ádámot kihagyták a buliból.

Már nem kell sokat várni a nyolcvanas évek sikerbandájának számaiból összeállított musical első előadására. A nosztalgia-darabnak jó esélye van arra, hogy megismételje a Hotel Menthol pár évvel ezelőtti sikerét.


Az együttes egyik egykori frontembere, Végvári Ádám azonban nem lehet felhötlenül boldog a bemutató kapcsán. A zenészt ugyanis egyszerűen "elfelejtették" értesíteni az ügyről, a musical ötletéről is csak a sajtóban dolgozó lánya révén értesült. Még a premierre sem kapott meghívót.

A darabban egyetlen olyan dal sem csendül majd fel, amelyet Végvári írt, kizárólag a Pásztor–Jakab–Hatvani trió által szerzett számok hangzanak el.

Csepregi Éva szerint az ügy hátterében a Pásztor László és Végvári Ádám közti sok éves konfliktus áll. Tény, hogy eredetileg a musicalt színpadra állító produkciós iroda is Pásztort kereste meg, aki úgy döntött nem vonja be az alkotó munkába egykori zenésztársát, hiszen azóta már megromlott a viszonyuk.

Állítása szerint azonban Végvári szerezte számokat nem szándékosan hagyták ki, egyszerűen ezek köré a dalok köré írták a databot. Éva nagyon szeretné, ha legalább a közönség soraiban láthatná Ádámot a premieren. Az egykori Neoton-frontember úgy nyilatozott, még gondolkodnia kell az ügyről, "nem tudja, hogy álljon hozzá ehhez az egészhez".