Fedett koporsó, gyászkönnyek, boldog kiválasztottak, gátlástalan paparazzik - eltemették a Popkirályt

Michael Jackson édesanyja, két idősebb gyermekének gyámja, úgy döntött: a sztárt fedett koporsóban ravatalozzák fel. Jacko három gyermeke azonban tegnap este titokban személyesen is búcsút vehetett tőle. Jellemző, hogy a paparazzik még e tragikus pillanatokban sem kímélték őket.

A Jackson-családban kisebb nézeteltérés alakult ki a temetés részleteit illetően. A férfiak azt szerették volna, ha nyitott koporsóban, vállukon vihették volna végig az utcán, hasonlóan Diana hercegnő utolsó útjához. Katherine, a sztár mélyen vallásos édesanyja azonban már így is nehezen viseli az imádott fia halála körüli médiacirkuszt, s kategorikusan kijelentette: Michaelt zárt koporsóban kell felravatalozni!


A los angeles-i Staples Center-ben tartott búcsúszertartáson 11 ezer rajongó vehetett részt, akiket külön kisorsoltak. A kedvenc sztárjuk temetésére szóló jegyeket boldogan lobogtató "szerencsés" kiválasztottak meglehetősen bizarr képet nyújtottak. Rajtuk kívül természetesen számos híresség is lerótta tiszteletét Jacko ravatala előtt, többek közt Martin Luther King III ( a fekete polgárjogi mozgalom vezetőjének unokája), Lionel Ritchie, Brooke Shields és Steve Wonder.

Csak és kizárólag az énekes három gyermeke számára nyitották fel a koporsót. A szigorúan zártkörű végső búcsúra még hétfőn este került sor a Forest Lawn temetőben.

Jellemző, hogy a lesifótosok még e tragikus percekben sem kímélték a kicsiket: egy szemfüles paparazzi lekapta a ravatalozóból zokogva távozó gyerekeket, s másnap a könnyes szemű Paris Jackson képe  már a lapok címoldalán virított - persze csak azoknak, akik hajlandóak voltak, közölni a meglehetősen ízléstelen felvételt.