Lui puszta gondolattal hajlít kanalat

"A hétköznapi embereknek javasolni tudok egy különleges dolgot, az agykontrollt. Folyamatosan relaxálni kell, és főként az akaraterőnk játszik ebben szerepet. Nagyon el kell hinnünk, hogy működni fognak a dolgok, és sikeresek leszünk. Fontosnak tartom a hitet. Én is hívő ember vagyok, és ez kiegészítve az agykontroll technikával, nagyon hatásos tud lenni."

Még egy kis titok:
"A mentalista produkciót a színpadon az elődadók általában úgy szokták kezdeni, hogy hozzá teszik: Ez egy kísérlet. Benne van a pakliban, hogy nem sikerülnek a dolgok. Előadásaim előtt én mindenképpen szoktam meditálni, hogy sikeres legyen. Még egy kis titok: Ezekben a produkciókban azért megtalálhatók egyes bűvész elemek is, ami elengedhetetlen. A mentalizmus elég száraz dolog lenne a nézőknek.

Nagyon különleges dolgokat tud művelni a puszta gondolat

A kanálhajlítás Uri Gellernek volt az agyszüleménye, erre építette az egész életét. Ehhez először is meg kell tanulni tényleg kikapcsolni az agyunkat. Amikor relaxálunk, és egy bizonyos szintünkre érünk, akkor el kell képzelni egy kanalat magunk előtt. Teljesen aprólékosan, minden részletét, minden hajlatát látnunk kell magunk előtt. Folyamatosan programozni kell az agyunkat, hogy görbüljön a kanál. Ez minden embernél más és más. Az is el tudja érni, aki kicsit meginog, hogy sikerül-e neki. Ha folyamatosan, akár nyitott szemmel, napközben, mikor éppen sétál az ember, mondogatja magának, hogy én kanalat fogok hajlítani, és meg fog görbülni, akkor ezt az agy meghallja. Ha elég sokszor mondogatja ezt valaki magában, akkor előbb-utóbb össze fog jönni. Nagyon különleges dolgokat tud művelni a puszta gondolat.”

Lui

sztarportre.hu