8 tünet, ami váláshoz vezet. A kapcsolat bomlásának jelei

Az ellentétek vonzzák egymást, így tartja a mondás, azonban nem feltétlenül ez a kulcsa a hosszan tartó házasságoknak.

Előre le kell szögezni, nem feltétlenül lesz ezekből a „faktorokból” mindig válás, de sajnos igen jó eséllyel. Ha felismersz egy rátok jellemző tünetet, érdemes dolgozni a problémán, együtt, közösen. Ha már kialakult egy feszült helyzet, egy vita, objektíven kell elgondolkozni a problémáról, hogy így elejét vehessétek a véglegesen rossz döntéseknek. Isten az embert párosan teremtette, párt képzelt el neki. A természet duális elemekre és finom belső egyensúlyi állapotokra épül. A gyermekeknek nagyon fontos a család, a teljes család. Ha nem tudod ezt gyermekednek megadni, próbáld akkor is pótolni azokat a szerepeket és elemeket, amik a teljességhez szükségesek számára.


Mik a legkritikusabb pontok, amik váláshoz vezethetnek?

Általában a nagy életkorbeli különbség, a gyermek iránti vágy különbözőségei, a munka speciális eróziói, és a káros szenvedélyek.

 1. Az átlaghoz képest kétszer akkora a válás esélye azoknál a pároknál, ahol a férj több mint 9 évvel idősebb a feleségnél, ugyanilyen az arány abban az esetben, ahol a férj két évnél többel fiatalabb. Az érettség miatt.
   
 2. Kétszer olyan gyakran bomlik fel egy olyan házasság, ahol a nő sokkal inkább szeretne gyereket, vagy sokkal többet, mint a férfi. Nem kell aggódnod, ha így is van, ez arra vonatkozik, aki rágja párja fülé ilyesmivel, folyamatosan.
   
 3. A dohányzási és italozási szokások szintén összefüggésben vannak a kapcsolat fennmaradásával. Azokban a kapcsolatokban, ahol az egyik fél dohányzik, a másik pedig nem, az átlagosnál 75-90 %-kal nagyobb eséllyel válnak szét. Mert a dohányzás olyan szenvedély, ami szaga miatt, nagyon zavarhatja nem dohányzó felet.
   
 4. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a nő többet iszik, mint a férje. Tényleg nem túl nőies…
   
 5. Akiknek a szüleik is elváltak. Sajnos örök, ez a minta és az, amikor az alma nem esik messze a fájától. Persze vannak kivételek.
   
 6. Akiknek a házasság előtt született gyerekük, szintén nagyobb eséllyel válnak szét útjaik. Nincs meg az a bizonyos kapocs, a csak te vagy érzése.
   
 7. A már többször házasodott emberek 90 %-kal gyakrabban válnak el, mint azok, akik először hajtják igába a fejüket. Ha egyszer gumikötéllel a mélybe ugrassz, és legyőzöd halálfélelmed, kipróbálod a jumpingot, megszűnik a félelmed ezen állapottól. Ez természetes. Törekedj arra – ha ilyen helyzetben vagy – hogy a mostani jobb legyen!
   
 8. A férj munkanélkülisége és nehéznek vélt anyagi helyzete (a feleségé nem) szintén szerepet játszhat. A nők nehezen viselik a bizonytalan életkörülményeket nyújtó férfiakat. Ez az anyai ösztönökkel áll összefüggésben.
[kapcsolodo_cikkek] 
Fontos faktornak számít még az ország, ahol születtek a felek (mint szokás), a vallási háttér engedi vagy sem a válást és ha igen, milyen okokból kifolyólag) és az iskolázottság (érteni kell, hogy van más út is, ha valami borzalmas számunkra, és azt is, hogy mindenütt lesznek apró problémák, ezért nem kell az első nézeteltérésre kiugrani a kapcsolatból). A gyermekek száma és életkora (ha már gondoskodik magáról a gyermek, könnyebb), a nő munkajogi helyzete és a munkában töltött idő a kutatók szerint nem játszik szerepet a válásban.

Kép: Khusen Rustamov / Pixabay