Tökéletes tippek az alvásminőség javítására

Az alvás fontos a testi és lelki egészségünk szempontjából is. Az alvás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, mivel erősíti az immunrendszert. Ha eleget alszunk, jobb lesz a kedvünk és csökken a feszültség érzése is.

Időnként azonban mindannyian alvási problémákkal küszködünk. Ennek nagyon sok oka lehet, pl. depresszió, álmatlanság, kimerültség vagy a Sjörgen-szindróma. Ha lehangolt, ideges vagy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedsz, akkor előfordulhat, hogy nem tudsz elaludni vagy idő előtt felébredsz. Bármi is legyen az oka, a következőkkel védekezhetünk:

Az alvóhely

Az alvóhely és a napi tevékenységünk befolyásolhatja azt, ahogyan alszunk. A túl sok zaj, fény vagy mozgás a hálószobában nehezíti az alvást. Csendes, kényelmes helyet válasszunk alváshoz.

Az alábbiakkal javíthatjuk az alvás minőségét:Az esti időszak és az alvás rendje

Ha valamilyen szokásrendszert alakítunk ki, akkor a test könnyebben alkalmazkodik az alvás rendjéhez. Kérjük meg a háztartásban élő többi embert, hogy segítsen bennünket ebben.


Ha nem tudsz aludniTevékenységek napközben

A szokásaink és tevékenységeink befolyásolhatják az alvásunkat. Néhány tipp:
Ha nem tudsz aludni azért, mert fájdalmaid vannak vagy megsérültél, netán szorongsz éjjel, gyakran gyötörnek rémálmok, akkor konzultálj a kezelőorvosoddal.