include("include/median_1.php"); ?>
Kiélezett verseny
Micsoda embert próbáló szakma az újságíró hivatás! Tortakóstolás és egyéb kínok közt kell tengetnünk életünket! A Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is elkészítette az Ország Tortájának receptjét.
Tavaly előtt a Madártejes, tavaly a szilvapálinkás szelet, idén a balassa¬gyarmati Orchidea Cukrászda Borkirály fantázianévvel illetett kreatúrája, a Budakeszi Gina Cukrászda Mákosguba tortája, valamint a tavalyi győztes – s az eseménynek ma is színhelyet biztosító már-már európai színvonalú - Zila Kávéház Pándi meggytortája „mérte össze erejét” az utolsó fordulóban, s (milyen érdekes!!) a házigazda Zila cukrászda Pándi Meggytortája nyert. Pedig úgy drukkoltunk a Mákosgubának, mint atom!
Már hagyomány
Három éve tartják meg e versenyt az augusztus 20-i ünnepség előfutáraként. Augusztus 20-án mindenki meg is kóstolhatja, aki ellátogat a Kossuth téren megrendezésre kerülő ünnepségre. Ma még csak a média képviselői tehették meg ezt, akik révén huszadikára már jóformán mindenki tudni fog róla. Voltunk is jópáran, médiások! Tömve volt a belső tér, mindenki megtömte a belső terét is, de mivel jókora torta volt, jutott még repeta is, akinek egy szelet nem volt elég.
Hogyan ízlett?
S hogy jó volt-e? Nem volt rossz, de azért a Mákos Gubának látatlanban is nagyobb bizalmat szavaztunk volna. Szerencsére Pataki János a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, valamint a Nemzetközi Cukrászszövetség elnöke tájékoztatójában valamelyest megnyugtatott, hogy karácsonykor egy ünnepség keretében majd a Mákos Guba torta kerül rivaldafénybe!
ZKZ
A RECEPT: A nyertes Pándi Meggytorta receptje, megcsinálnád, kattints ide! >>
A rendezvényről >>
(Fotók: ZKZ, magyarorszag.hu)