Fittnek látszik, mégis halálos beteg a híresség!

A televízió képernyőjén vagy a mozivásznon úgy tűnik, mindenki kicsattanóan egészséges és jól érzi magát a bőrében. Azonban a világsztárok is csak emberek: sokszor ugyanolyan egészségügyi problémákkal küzdenek, mint a hétköznapi emberek.

A szépséges színésznő, Ashley Judd például korábban depressziótól szenvedett. Judd néhány évvel ezelőtt 47 napot töltött egy texasi gyógyintézetben, hogy kezeltesse betegségét. „A dolog egyszerű: előtte boldogtalan, lehangolt voltam, most már boldog vagyok” – nyilatkozta gyógyulása után.
 
Egy másik színészóriásnál, Robert De Nirónál hat évvel ezelőtt prosztatarákot igazolt egy szűrővizsgálat. A színész életét alighanem az mentette meg, hogy a betegséget korai fázisában sikerült diagnosztizálni és kezelni. Betegsége miatt azonban Bújócska c. filmje csak komoly késedelemmel jelenhetett meg a mozikban – komoly veszteséget okozva ezzel a film gyártóinak.
 
A rákkal egy énekesnőnek, Sheryl Crow-nak is meg kellett küzdeni. Az énekesnőnél korai stádiumú mellrákot mutattak ki, amelyet meg kellett műteni, illetve be is kellett sugarazni. Crow betegségét szintén korán felismerték, ilyen esetekben a gyógyulási arányt 90 százalékra teszik a szakemberek. A színésznő karrierjében szerencsére nem okozott törést a mellrák, mindössze néhány koncertjét kellett lemondania.
 
Medipress