Daniel Radcliffe öngyilkos hangulatú homoszexuálisokat támogat

A Harry Portert alakító Daniel Radcliffe hatalmas pénzösszeget ajánlott fel az öngyilkosságot megkísérelő leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek javára, mivel kifejezetten aggasztónak találta a velük kapcsolatos statisztikákat.

A 20 éves sztár a The Trevor Project-nek adta a pénzt. Ez egy amerikai lelkisegély-szolgálat a transzneműek és „érdeklődő” tinédzserek számára. A The Sun így idézte Radcliffe-t: „Nagyon örülök, hogy támogathatom a The Trevor Projectet, mely naponta ment életeket munkája által. Elkeserítő, hogy 2009-ben a fiatalok halálozási adataiban harmadik helyen szerepel az öngyilkosság. Szörnyű az a tény, hogy a meleg fiatalok négyszer annyian fordulnak önmaguk ellen, mint heteroszexuális társaik. Tiszta szívből remélem, hogy a támogatásom által ismertebbé válik a segélyvonal, az érintett fiatalok tudomást szerezhetnek a Trevor magasan képzett tanácsadói és sok más forrása. Elengedhetetlenül fontos, hogy a fiatalok megértsék, nincsenek egyedül, és talán még ennél is fontosabb az, hogy fiatal életük igenis értékes.”

Radcliffe korábban beismerte, hogy olyan környezetben nőtt fel, ahol melegek vették körül, nemrégiben pedig a melegek Attitude című magazinjának címoldalán szerepelt. Azt is elmondta, hogy a szexualitásával kapcsolatos pletykák „klasszak”.

Medipress