Legyőzhető a távolság - Teszteld állóképességed a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon

52 ország futói. Van, aki több ezer kilométert utazik, hogy részt vehessen. Szerencsés vagy, mert hazád szívében rendezik meg a Félmaratont. Kihívás, állóképesség-próba, akaraterő, kitartás. Győzd le a távolságot, engedd szabadon energiáidat. Tarts velünk!

Több mint félszáz ország futói jelezték, hogy elindulnak a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon. Összesen 52 ország képviseletében érkeznek futók a fővárosba, hogy szeptember 6-án Budapest utcáin teljesítsék a félmaratoni távot. Az indulók a világ minden tájáról jönnek, sokan több ezer kilométert utaznak azért, hogy nálunk futhassanak! A félmaratoni mezőny tehát 2009-ben is nemzetközi lesz, sőt, a tavalyihoz képest bővült az országok listája: az elmúlt évben 43 ország képviselői érkeztek fővárosunkba.

Milyen idő várható?
Szeptember 6-ára, vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint záporok várhatók. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 Celsius fok körül várható, míg a legmagasabb hőmérséklet 22 Celsius fok lesz.

Információk váltóban futóknak
A párosok váltása a pesti alsó rakparton, a Széchenyi Lánchídnál, a rajtszámnak megfelelően kialakított váltózónában történik.

Chiphasználat
A váltók bokára rögzíthető tépőzáras szalagon kapják a chipet, és váltáskor ezt kell átadni a következő futónak. A rajt-és célvonalon elhelyezett chipszőnyeg maximum 40 cm magasságig mér, így csak a bokán elhelyezett készüléket érzékeli, ezért nem szabad kézben vinni a szalagot. Azok a csapatok, akiknek chipjét nem érzékeli a rendszer, nem lesznek feltüntetve az eredménylistában. A fentiekben ismertetett technika követelmények miatt, illetve az egyenlő esélyek jegyében, a chipet csak bokán szabad viselni. Azok a csapatok, akik nem a kiírásnak megfelelően viselik a chipet, 10 perc időbüntetést kapnak.

Váltóhely
Aki a Lánchídnál fejezi be futását, itt öltözhet át és itt kapja meg a befutócsomagját is. A párosok első tagjának befutócsomag átvételére csak itt van lehetőség. Amennyiben a páros első tagja egyénileg is teljesíti a távot, a páros rajtszámának bemutatásával az ő befutócsomagja is itt vehető fel. A váltóhelyre és onnan a célba való közlekedést mindenkinek egyénileg kell megoldania.

A váltóhely megközelítése a rajttól
Legegyszerűbb végigkocogni az Andrássy úton és a folytatásán a József Attila utcán, mert az egyenesen a váltóhelyre vezet.

Tömegközlekedéssel:
Kisföldalattival (M1) a Hősök terétől a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóhelyig, onnan 5 perc séta a József Attila utcán a Duna irányába. Befutás: a páros második tagjának a befutófolyosó utolsó 30 méterén egy, a váltók részére kialakított, táblával is jelzett külön sávban kell befutnia.

Bővebb információ >>