Bármilyen pozitívum már önmagában siker - Anettka optimizmusa

Mindenféle dologgal foglalkozom, és ha valamilyen pozitívumot tudok elérni egy ügyben, azt én sikernek könyvelem el. Ez lehet bármi. Lehet festeni egy képet, lehet elutazni valahova, lehet sikeresen leforgatni egy reklámfilmet, el lehet jutni a világűrbe... Apró sikerek, nagyobb sikerek, de végül egy kerek egész képpé áll össze az egész, és mindig jó visszagondolni.

Bele lehet fogni sok mindenbe, abba is lehet hagyni. Csak úgy könnyű szívvel. Elkezdünk valamit, csináljuk valameddig - ameddig jólesik -, és ha nem jó, nem nekünk találták ki, még sincsenek benne olyan fantasztikus lehetőségek, mint gondoltuk, vagy akár csak meguntuk, akkor könnyű szívvel kell rá nemet mondani, és kész. Majd jön egy másik projekt, és akkor azt teljes gőzzel lehet újra építeni. A legfontosabb a ma. Az hogy tegnap mi volt, meg holnap mi lesz, az képlékeny azt hiszem. Éljünk a mában, és szeressük azt, ami van.

Nem mindig megy ilyen könnyen, mint ahogy most elmondom, de erre törekszem. Mindenkinek az életében lehetnek nehezítő tényezők. Jönnek váratlan hírek, váratlan események, váratlan újságcikkek, és csupa váratlan dolog, amire nem tudunk, és nem is lehet felkészülni előre. A postás is becsengethet éppen, hoz egy teljesen fura levelet, vagy egy váratlan csekket kell feladni a postán, amire egyáltalán nem számítottunk. Ezek valamiképpen olyan akadályok, amiket át kell lépni – ha lehet -, vagy meg kell oldani.

Ha olyan dologgal foglalkozunk, amit örömmel végzünk, akkor máris nem munkaként éljük meg. Tehát máris jobb a hangulatunk, és máris sikeresebbek vagyunk – meséli a sztár. 

Sztárportré  >>