3 végzetes hiba a pasi szemében - a legtöbb nő észre sem veszi

Christian Carter kutatásai és személyes tapasztalatai alapján a nők viselkedésének három fő jellemzője van, ami miatt nem működnek a párkapcsolatok illetve a férfiak megriadnak már az első randi alkalmával. Mit kellene mindenképpen elkerülnie a nőknek? Lássuk a férfi szemszögéből.

Egyes számú hiba: a nők azt a látszatot keltik, hogy segítségre szorulnak és gond van az önértékelésükkel.
Nem kevés esetben fordul elő, hogy a nők beindítják a férfiak bizonytalanság érzetének „riasztóját” és kétszer is meggondolják, hogy elmenjenek-e a következő randira. Sajnos egyébként a magabiztos nők is akaratlanul adnak ilyen jeleket. És egyetlenegy is elég ahhoz, hogy a férfi komoly érdeklődése megszűnjön. Íme néhány:

Kettes számú hiba: A férfit a szexualitáson keresztül közelíti meg a nő az érzelmi oldala helyett.
A legtöbb nő azt a hibát követi el, hogy meg van arról győződve, hogy a férfit kizárólag a szex vezérli, emellett azt hiszik, ha szexuális vágyaikat felébresztik az érzelmi vonzalom is automatikusan beindul.

A nők gyakran úgy gondolják, hogy ha rögtön ágyba bújnak, az már kapcsolatot jelent, és képesek lesznek elérni, hogy a férfi azt tegye, amit kívánnak. Valójában a férfi képes arra, hogy a szexuális kötődést elkülönítse az érzelmitől, mivel ez számára két teljesen különböző dolog, és valami pluszra van szükség ahhoz, hogy a kettő eggyé olvadjon és úgy is maradjon.
A férfiak sem csak szexre vágynak, annál sokkal többre. Az a nő, aki tudja, hogyan elégítheti ki partnerét érzelmileg ÉS szexuálisan, azok lopják be magukat a férfi szívébe, így viszonzásképpen ugyanazt kapják.


Hármas számú hiba: A nők nem tudják felmérni a férfiben rejlő lehetőségeket
Sok nő kizárólag a férfi vonzereje alapján dönti el, hogy érdemes-e a kapcsolatba energiát fektetni. A vonzalom fontos, de egyben veszélyes is.

Ha valaki iránt hatalmas a vonzalom (mindkét nem esetében), az biztos hogy működésképtelenné teszi a józan döntést, sőt az ösztönös megérzések is háttérbe kerülnek. Így bizonyosan elkerülik figyelmünket a partner végzetes hibái, melyek hosszútávon csak fájdalmat és bonyodalmakat okoznak. Ha az ember ilyen kapcsolatban ragadva találja magát, valószínűleg ez lehet az oka.

Fontos, hogy józanul meg tudjuk ítélni a potenciális partner valós tulajdonságait, azonnal vegyük észre az esetlegesen nem működő kapcsolat jeleit, így nem vesztegetünk sem időt, sem érzelmi energiát egy olyan partnerre, akivel nem járunk egy rugóra. Ne hitessük el magunkkal, hogy miattunk „majd megváltozik”. Különben csak összetört szívvel kerülünk ki a kapcsolatból.

Dékány Márta