Mi köze a gyakorlati mágiának Stahl Judithoz?

Most alapvetően a gyakorlati mágiáról fogok írni. Arról a tudományról, mely állítások szerint évezredes múltra nyúlik vissza, én viszont egy, az "átkosban" párttitkári rangban ügyködő ex 3/3-as ügynöktől (az utóbbi soha nem került bizonyításra, de a szomszéd Bözsi néni mindig gyanakodott!) hallottam először róla.

A címben szegény Stahl Juditot citáltam elő – s mint ilyen illendő elárulni már az első bekezdésben a választ – kockáztatva azt, hogy a Kedves Olvasó nem fogja tovább olvasni a cikket.

A gyakorlati mágia ugyanis attól válik gyakorlativá, hogy egyrészt gyakorlatokat végez hozzá az ember (nem gimnasztikait, mert akkor Bíró Icára asszociáltam volna a cikkben, hanem mindenféle rituális gyakorlatokat.) A rituális gyakorlatokhoz pedig különféle hozzávalók szükségesek. Általában 3-5-7 (ritkán 9) dolog, - de akkor már a szintén főleg gyakorlati rózsakeresztes mágiára gyanakodhatunk, melyek 1-3 összetevőjéről úgy ír a mágikus praktika szerzője, mint olyan dologról, ami valamire való mágia-gyakorló kelléktárában automatice szerepel, de az adott kellék tulajdonképpen beszerezhetetlen.

Vagyis olyan, mint egy „egyszerűen főzős” Stahl recept, amiben néha frissen szüretelt pekándió, eredeti Jamaikai rum centnyi maradéka, és hasonló mindennapos hozzávalók sokasága szerepel.  A lábjegyzetben írják ugyan, hogy amennyiben a nehezen beszerezhető hozzávalót elhagyod, a recept működni fog ugyan, de a pompásan feljött süti helyett egy lapos lepény lesz a végeredmény. Ehetőnek ehető lesz az is... ám a szerző szólt előre!

A mágiában is könnyen így járhatsz, ha egy Internetes forrásból letöltött varázslatokban bízó lúzer vagy: - kifelejtesz néhány megfelelően beavatott, tökéletesen mártott és színezett gyertyát, pentagrammát, vagy arany/ezüst holmit.

Mi tartozik például a gyakorlati mágia kelléktárába?
Minden olyasmit ide sorolhatunk, ami valamiféle rituáléval függ össze, mely a valóság látványos, vagy titkos megváltoztatására irányul. A rituális mágia, a szimpatikus mágia, a ceremoniális mágia praktikái tartoznak ide összefoglalva, valamint a kaballisztika némely irányzatai, melyben nem csupán elméleti fejtegetések vannak – az ugyanis már az elméleti mágia része. Az elméleti mágia mindazon mágikus tudományok összessége, melyben a valóságot nem akarja megváltoztatni a mágiával foglalkozó személy (kutató).

HarmoNet tipp: Mágia: Pénz, siker, szerelem és hatalom a túlvilág felett - Rítus és metódus az Ősök Éjjelén >>

A gyakorlati mágus – és felismerése

A gyakorlati mágus, egy olyan fickó, aki általában:
A gyakorlati mágus általában nem női személy – ezutóbbi ugyanis inkább a boszorkány praktikákhoz hajlik. A boszorkányság végül is ugyanarra való, mint a gyakorlati mágia, s ugyanolyan hatékony, de ezt egy igazi gyakorlati mágus soha nem ismerné el. Szégyen volna ugyanis, ha kiderülne, hogy egy jól előkészített rontó varázsige, melyen napokat dolgozott, valójában tökéletesen kiváltható egy időben beadott kutyabengekéreg főzettel, melynek elkészítési ideje (a begyűjtés nélkül) maximum 10 perc.A fentiekből kiderül, hogy valamire való mágiát csak úgy, amolyan „csináld magad” módon odahaza nem lehet előállítani.
Ez ugyanis pénz, de főleg időigényes dolog, számos kísérletet igényel, s olyan tárgyak beszerzése kell hozzá, amit egy átlagember nem használna minden nap. Ezért a gyakorlati mágia azon kevesek kiváltsága, akik ezt hivatásul választották. Aki tehát valódi mágikus célt akar elérni, de nincs kedve egy egész, éveken/életen keresztül tartó beavatási őrülethez, legjobb, ha egy valódi mágushoz fordul, aki a mágikus gyakorlatot elvégzi helyette.

HarmoNet tipp: Danny Blue: A mágia tanulható >>

Mielőtt lefikáznád az egészet: A gyakorlati mágia igenis működik, a valóság igenis megváltoztatható a tradicionális síkokon. Ám nem egészen arra való, hogy a te kihűlt érzéseidet felforraljuk, szerelmedet visszafordítsuk, pénzügyeidet megjavítsuk vele. Ha mégis szeretnéd egy mágus tanulmányait finanszírozni, akkor engedd, hogy hasson rád a varázslata, melyet külsőségeinek népszerű felhasználásával könnyedén elérhet Nálad is, s adakozz!

A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el, s a hatással kapcsolatban minden felelősséget kizárunk!