Besenyő Pista bácsi flambírozott téglával fogadta a vacsoracsata vendégeit!

Eszméletlenül beütött a vacsoracsata új sorozatának első epizódja tegnap este! Laár András mindent beleadott a vendéglátásba. Ami viszont átsütött a képernyőn: az őszinte áhítat!

Laár András korosztályom egyik nagy bálványa, sőt: géniusza. 30 éve áll a színpadon, bejött neki a KFT, a Laár pour Laár, de mint író, költő is arat mesterien elragadó humorával, s sokszor dalba öntött jó dumájával, amiből a vacsoracsata résztvevőinek is jócskán mért.


Idén februárban, amikor találkoztunk a Deákon, említette, hogy felkérték az RTL főzőcskeműsorába – ami, valljuk be, már jópárszor teljesítette magát alul. Ő, akiről tudjuk, hogy Besenyősége mellett mélyen tudatos spirituális ember, ezt a meghívást csak azért vállalta el, mert be akarja bizonyítani ország-világ előtt, hogy a vegetárius étkezés szuper, s a hús nélküli ételeket nem madárkajaként kell elképzelni, nem is zablából kell enni, hanem csupa jóízű finomságot takar!

HarmoNet tipp: Állítsuk meg a globális felmelegedést! >>

És most, az adás után vígan mondhatom, hogy célját 100 %-osan elérte! Igaz, nem biztos, hogy holnaptól sokan áttérnek a búzahúsra (szejtán), viszont valószínű, hogy sokan kipróbálják, mert ahhoz nagy bátorságot adott a műsor, de ami végképp átjött, az az étel (=élet?) szeretete és a főzés, az étkezés tisztelete, ami nagyon hiányzik napjaink asztalai mellől, viszont tegnap este pár perc alatt minden néző átélhette a hús nélküli étkezés tisztaságát.Laár András kitűnő showman.
Van érzéke a mértékekhez, ahogy ez át is jött a képernyőn. Igaz, a vegetáriánus kolbásszal tálalt székelykáposztát kissé elpaprikázta, azonban a jóhangulatról osztályon felül gondoskodott. Előételnek Besenyő Pista bácsi hozta be a tálcán lángoló (flambírozott) téglát, amit András Buddhát ábrázoló pólóban, nyakában 108 szemből álló malával szervírozott vegetárius fogásainak sora követett.


A vendégek – Zoltán Erika, Lola, Faragó András és Nagy Sándor – hüledezve ismerték el, hogy egyáltalán nem hiányzott vacsorájukból a hús. Oldott légkörben mindannyian mindennel elégedettek voltak és felszabadultak, amit képtelenség megjátszani. Andrásnak összesen 38 pontot szavaztak meg a maximális 40-ből, amibe az ízeken kívül nagyban belejátszott Besenyő Pista bácsi újrázása és a kórusban elénekelt Afrika is!

ZKZ
Fotók: Bársony Bence, RTL Klub