Régi bútor? Dobd fel 11 modern aprósággal!

Új bútort venni általában nem csak drága, de igen macerás folyamat is. Főleg a nők, de a környezetükre adó férfiak is szeretik, ha a dolgok passzolnak egymáshoz. A lakásunkat legjobban úgy dobhatjuk fel, ha a kiegészítőket cseréljük le. Egy új függöny-szőnyeg, vagy huzat, néhány új párna megbolondítja otthonunk egész stílusát!

Az IKEA adott teret néhány egyszerű magyar újságírónak, hogy kipróbálják magukat lakberendezőként. Megmutatjuk a teret, amit a szakértő lakberendező tervezett és azt is, amivé átalakult, alacsony ráfordítással, alig 25 perc alatt (Ha már az eszközöket összeválogattuk előtte a boltban).


Egy profi által berendezett lakásrészlet vidékies stílusban. Ez a vidék nem magyar vidék, annyi szent, de akár a nagyi párnáit is odaképzelheted a virágos párnák helyébe. Stílusos összeállítás, de vajon van jobb?

HarmoNet tipp: A lakótér pulzálás jelensége: Mennyi tárgy kell egy lakásba? - Bebútorozás télen és nyáron >>

Kritikai észrevételek:
az ágyon, fotelben túl sok a párna. Mutatós ugyan egy áruházi környezetben, de nem praktikus odahaza – bele se lehet ülni a fotelbe a sok odapakolt cucctól. A szekrény tetejére pakolt ládák akkor is rondák, ha színben illenek és amúgy mutatósak. Ez gardrobe kellék, nem nappaliba való! A három egyforma kisasztalból melyiket rúgod fel először? Zsúfol és nem is túl praktikus.A vidékies stílusú nappaliból az újságírók egy szürke-fehér piros, harmonikus összhatású kissé jelleg nélküli, de funkcióban kényelmes nappalit gyártottak.
A dobozok használata kisasztal gyanánt nem túl eredeti, de legalább ezekben elférnek a magazinok, távirányítók. A polc most már elérhető közelségben van az olvasófoteltől – könnyen választhatunk egy másik könyvet, ha a jól megvilágított fotelben eluntuk az olvasást. A párna már csak a hátat támasztja meg – jóval kisebb – a takaróba be lehet kucorodni, otthonosabb. A kanapén pihenő is le tudja tenni a csészéjét a karfa mellé készített kisasztalra, mely itt már nem borul fel olyan könnyedén. A szürke szőnyeg ronda, de strapabíró és kiemeli a piros bútort. Inkább csak hátteret ad. A szürke függöny viszont tényleg rém uncsi lett – ilyet csak abszolút színes térbe rakjunk, különben ázott, leharcolt hatása lesz – mint itt!

HarmoNet tipp: Egyszerű változtatással is látványos hatás! Természettudatos téralakítás >>

Mindkét elrendezésben vannak alapvető hibák, és előnyök is. Az első stílusosabb, a másik élhetőbb. A szavazás a magunk részéről 1-1.


A fő bútordarabok mindkét esetben maradtak – csupán a textilek és kiegészítők változtak meg.