A kék gömb szertartása (mágusmeditaciók III.)

Helyezkedj el kényelmesen, és lazíts. Próbálj nem gondolni semmire. Érezd, hogy milyen jó dolog élni, hogy szereted az életet. Hagyd, hogy a szíved szabadnak, barátnak érezze magát, felülemelkedve s távol az önt érintő problémák kicsinyességétől. Halkan kezdj énekelni egy gyerekkori dalt. Képzeld el, hogy a szíved növekszik, betölti a szobát - aztán az egészházat - csillogó, erős kék fénnyel...

Helyezkedj el kényelmesen, és lazíts. Próbálj nem gondolni semmire.

Érezd, hogy milyen jó dolog élni, hogy szereted az életet. Hagyd, hogy a szíved szabadnak, barátnak érezze magát, felülemelkedve s távol az önt érintő problémák kicsinyességétől. Halkan kezdj énekelni egy gyerekkori dalt. Képzeld el, hogy a szíved növekszik, betölti a szobát - aztán az egészházat - csillogó, erős kék fénnyel.

Amikor ehhez a ponthoz érsz, kezd érezni a szentek baráti jelenlétét, akikben gyerekkorodban bíztál. Észreveszed, hogy megjelennek, mindenfelől közelednek, mosolyognak, megerősítik az életbe vetett hited és bizalmad.

Képzeld el a közeledő szenteket, amint kezüket a fejére teszik, s szeretet, békét és közösséget kívánnak a világgal. A szentek közösségét.

Amikor ez az érzés már eléggé intenzív, úgy érzi majd, hogy ez a kék fényáramlat, amely keresztülfolyik a testén, be-ki akár egy csillogó folyó. Ez a kékség betölti először a házát, aztán a negyedet, a városod, országot, majd beburkolja az egész világot, mint egy hatalmas, kék gömb. Ez a legnagyobb szeretet megtestesülése, kívül esik a mindennapi csatározásokon, de megerősíti önt, energiát és békét ad.

Tartsa a lehető leghosszabb ideig ezt a világot beburkoló fényt. A szíve nyitott, szeretet árad szét belőle. A gyakorlatnak ez a fázisa legalább öt percig tartson.

Most apránként, fokozatosan térj vissza az önkívületből a valóságba. A szentek a közeledben maradnak. A kék fény továbbra is beborítja a világot.

Ezt a szertartást egy vagy több társsal is lehet végezni, ha szükséges. Ebben az esetben fogják egymás kezét a gyakorlat alatt.